Kabab-a Barg friptura iraniana cu miel

Se pregateste marinata din uleiul de masline, ceapa, usturoi, sare, piper. Carnea de miel se taie in fasii de 4-5 cm lungime si 1 cm grosime. Se ada

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 6 portii: 1 kg file de miel
  • jumatate de ceasca de ulei de masline
  • 3 cepe mari date pe razatoare
  • 2 capatani de usturoi pisat
  • 6 rosii medii
  • o jumatate de lingurita de sofran (optonal)
  • sare
  • piper negru
  • sumac (optional)

Mod de preparare

Se pregateste marinata din uleiul de masline, ceapa, usturoi, sare, piper.

Carnea de miel se taie in fasii de 4-5 cm lungime si 1 cm grosime.

Se adauga marinata peste carnea de miel si se lasa la frigider intr-un vas acoperit cel putin 24 de ore.

Bucatile de carne se infig pe bete pentru frigarui si se frig 5-10 min pe fiecare parte, intorcandu-le frecvent si stropindu-le (ungandu-le) cu sosul de la marinata.

Rosiile se frig intregi, dar pe bete separate.

Se poate prepara si la cuptor, incins in prealabil la temperatura ridicata.
Se serveste cu garnitura de orez sau cu lipie.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Desert mini rulada cu zmeura

Am pregatit o mini rulada cu zmeura, dulce-acrisoara. Se pregateste repede si se mananca la fel de repede.

Desert mini rulada cu zmeura
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa