Amestecati toate ingredientele si cu mainile umede formati niste kofte(chiftele)si le dati o forma ca la mici,nu rotunda. Le prajim in ulei pina se ru
Amestecati toate ingredientele si cu mainile umede formati niste kofte(chiftele)si le dati o forma ca la mici,nu rotunda.
Le prajim in ulei pina se rumenesc si le scoatem pe un servet de hirtie sa absoarba uleiul.
Separat facem un sos din o ceapa,usturoi,2 rosii tocate cubulete si 1 sau doua linguri pasta de tomate,plus cumin ,coriandru si un virf de cutit de scortisoara,sare piper si putina supa.
Fierbem sosul in citeva clocote apoi adaugam kofta si lasam totul la foc mic pentru 40 de minute.
Secretul acestui tajine este sa fie preparat la foc mic, in acest fel aromele se combina si carnea este foarte frageda.
Am servit cu orez basmati.
Pofta buna!
Reteta Kofta tajine a fost propusa de sarah_nc pe forum culinar.ro
Alte retete cu gasiti aici:
Supa Harira,
Sabzi Polo (orez cu verdeata),
Kookoo Sabzi
Ce poate fi mai bun decat un pranz delicios, servit in familie si pe placul tuturor? Si cand vezi ca se mananca si ultima...
Friptura de porc cu legume si orezPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura