Lasagna cu carne

Lasagna cu carne este o reteta clasica de lasagna insa branza ii da un gust aparte. Ingredientele necesare sunt: carne tocata, foi lasagna, supa.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g carne tocata
  • 1 pachet foi lasagna
  • 2 linguri ulei
  • 500 ml sos de rosii
  • 250 ml supa de carne
  • 400 g telemea
  • 100 g parmezan
  • 2 catei usturoi
  • 50 ml vin alb
  • sare si piper
  • rozmarin si nucsoara
  •  
  • Pentru sosul bechamel:
  • 75 g unt
  • 50 g faina
  • 2 oua
  • 600 ml lapte
  • sare si piper

Mod de preparare

Lasagna este o reteta cu specific italian foarte simpla si gustoasa. Calim carne in ulei incins, punem sare si piper dupa gust si usturoiul zdrobit. Punem supa de carne si lasam la fiert. Cand scade supa turnam sosul de rosii si vinul. Mai lasam sa fiarba inca 15 minute. Calim separat faina tot in unt si amestecam continuu. Stingem cu lapte, condimentam cu sare, piper, rozmarin, nucsoara apoi lasam sa fiaba pana se ingroasa.

Ungem o tava cu ulei si punem un strat de foi lasagna oparite si scurse, se pune sos de carne, sos alb, branza si continuam asa pana se umple tava, doar ca ultimul strat este cel de foi lasagna. Peste ultimul strat se presara parmezan ras amestecat cu ou batut


Alte retete culinare recomadate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta cu o gutuie, doua mere si patru pere

Ca doar nu era sa le las sa se strice, pe ele fructele, mai ales ca se si imprietenisera chiar foarte bine.....si de ce nu sa...

Desert placinta cu o gutuie, doua mere si patru pere
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca