Lasagna de cartofi cu pui si legume

Fiind o reteta italiana de la fiica mea, noi o vedem ca pe o musaca, dar altfel pregatita, iar finalul este unul super gustos!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 7 cartofi
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapa
  • 500 g carne tocata de pui
  • 1 punga mix de legume congelate
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 cesti sos de rosii
  • 3 cesti mozzarella rasa
  • 4 catei de usturoi
  • 6 oua
  • 1 ceasca cu lapte
  • marar verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se unge o tava de yena cu unt si se lasa deoparte

In tigaia cu ulei, se pune ceapa si usturoiul taiate marunt, dupa ce au un aspect sticlos, se adauga cartofii curatati, rasi pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi spalati in cateva ape reci pentru a-si elimina amidonul; dupa ce toata compozitia devine aurie, se rastoarna intr-un bol, dar uleiul se opreste in tigaie. Se pune in tigaie pe foc, carnea si se amesteca pana se strange si devine albicioasa, se adauga legumele, sosul de rosii, se amesteca cu grija, apoi se lasa pe foc pana scade, iar la final se condimenteaza si se lasa deoparte.

Intr-un bol se bat ouale, se adauga laptele si mararul taiat, apoi in tava se pune jumatate din cantitatea de cartofi, se niveleaza, apoi amestecul de carne cu legume se niveleaza, apoi 1 ceasca cu mozzarella si 1/2 din cantitatea de oua, se continua cu restul de cartofi, restul de oua, a doua ceasca cu mozzarella si la cuptor va sta 20-30 min, depinde de cuptor.  Dupa acest timp, se scoate tava, se adauga ultima ceasca cu mozzarella si se mai lasa in cuptor 5 min sa se gratineze.

Se scoate din cuptor si, dupa ce s-a racit, se taie se pune pe farfurie si se mananca cu salata de sezon.

Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Biban fript cu legume

N-am sa va spun nici ca am mai multa energie, nici ca daram muntii, cum zice Bahmuteanca in reclama la tigaile Dry cooker, ci...

Biban fript cu legume
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca