Lasagna din foi de clatite

Lasagna din foi de clatite este o reteta delicioasa. Pentru a face aluatul de clatite va trebuie faina, oua,apa minerala si arome.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat de clatite:
  • 3 oua
  • 300 ml apa carbogazoasa
  • 100 ml ulei
  • 200 g faina
  • delikat
  • boia
  • oregano
  • Umplutura:
  • 400 g carne tocata
  • 1 leg ceapa verde
  • 1 morcov
  • 3 rosii
  • 1 lingura bulion
  • 2-3 linguri vin
  • delikat
  • piper macinat Kotanyi
  • boia iute
  • oregano
  • SOS BECHAMEL:
  • 1 ligura de unt
  • 100 g faina
  • 200 ml apa

Mod de preparare

Lasagna din foi de clatite este o reteta delicioasa.
Aluat de clatite:
Ouale se bat cu apa carbogazoasa si se adauga condimentele, apoi se toarna in ploaie faina.
Se amesteca cu telul sa nu faca cocoloase. In tigaia folosita numai pentru clatite, se pune cu un polonic de marime medie, aluatul de clatite.
Se coc 2-3 min pe o parte, se intorc prin aruncare si se coc si pe cealalta parte 2-3 minute.

Umplutura:
Se caleste carnea in ulei, cam 10 min, se adauga ceapa taiata felii si morcovul dat pe razatoare.
Se stinge cu vin, se da gust si se fierb impreuna 10 min. Se adauga bulionul si se mai fierbe 5 min.

Sos Bechamel:
In untul topit se pune faina si amestecand sa nu se faca cocoloase,se stinge cu apa.
Sosul trebiue sa fie ca o ciulama. In sos se pune piper macinat,delikat si oregano.

Asamblare:
Intr-o tava se pun ca baza foile de clatite,se pune o parte din carnea tocata,se pune sos si deasupra felii de rosii. Peste rosii urmeaza alte foi de clatite,carne tocata,sos si felii de rosii.
Ultimul rand trebuie sa fie foile de clatite peste care se pune sos,cascaval sau parmezan si feliile de rosii.
Se presara cu oregano. Se da tava la cuptor pentru 15 min.sa se rumeneasca frumos.
Dupa coacere se lasa la racit cateva minute, apoi se poate portiona.


Lasagna din foi de clatite se serveste calda cu ketchup sau smantana.
Pentru prepararea cu foi de lasagna, mi-ar fi utila Masina pentru paste marca Kitchen Craft de la KitchenShop !

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv rulouri cu spanac si branza

Aceste rulouri sunt asa pufoase si bune, bune, mai ales daca va place spanacul. Daca nu aveti timp sa luati masa, va puneti...

Aperitiv rulouri cu spanac si branza
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca