Legume cu cotlet de porc (Jardinier)

Pentru legume cu cotlet de porc carnea se spala, se portioneaza in 5 bucati si se sareaza. Morcovii se curata, se spala si se taie felii. Cartofii se spala, se curata.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • cotlet de porc - 600 g
  • untura/ulei - 100g (ml)
  • unt - 50 g
  • faina - 25 g
  • morcovi - 250 g
  • orez - 50 g
  • cartofi - 750 g
  • lapte - 125 ml
  • vin alb - 50 ml
  • apa - 375 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare dupa gust
  • mazare verde proaspata/conserva - 250 g/150 g

Mod de preparare

Pentru legume cu cotlet de porc carnea se spala, se portioneaza in 5 bucati si se sareaza. Morcovii se curata, se spala si se taie felii. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se fierb in apa cu sare. Orezul se curata de impuritati, se spala si se fierbe in 100 ml apa. Fasolea verde si mazarea proaspata se curata, se spala bine si se fierb (cele conservate se scurg de lichid si se trec sub jet de apa rece). Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Morcovii se inabusa in 25 g unt cu 25 ml apa. Bucatile de cotlet se aseaza intr-un vas uns cu 50 g untura sau ulei, se adauga putina apa si se introduce la cuptor pentru a se fierbe inabusit. in 50 g untura sau ulei se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, amestecand continuu. Se adauga cantitatea de apa ramasa si se fierbe cca 5 minute. Sosul format se strecoara peste cotlete se presara sare si se fierb impreuna 5-10 minute. Cand morcovii sunt gata se fierb 5 minute impreuna cu fasolea verde si mazarea, vinul si sarea. Din cartofi, lapte, sare si unt se prepara piureul.

Se serveste pe platou cu garnitura de orez, piure de cartofi, morcovi, mazare si fasole verde soté. Deasupra se presara patrunjel verde. Legumele cu cotlet de porc se servesc calde.


Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa