Legume cu sos bolognese

Un mod delicios de a consuma cat mai multe legume.

Portii
3
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr carnati proaspeti de porc
  • 250 ml suc de rosii + inca 3 linguri
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 2 lingurite oregano
  • 2 foi de dafin
  • 100 ml vin alb sec
  • 2 cartofi
  • 1 vanata
  • 1 dovleac mic
  • 1 ardel rosu
  • 2 rosii
  • 1 dovlecel
  • 1 lingurita boia de ardei
  • ½ lingurita cimbru uscat
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Indepartam membrana carnatilor si prajim carnea in 2-3 linguri de ulei de masline pana se rumeneste usor. Adaugam ceapa si 2 catei de usturoi taiate marunt, foile de dafin si continuam gatitul pana ceapa se inmoaie. Stropim apoi cu vinul si amestecam pana se evapora alcoolul. Punem cele 250 gr de suc de rosii, 1 lingurita de oregano, sare si piper dupa gust, o cana cu apa si lasam la foc mediu pentru cca 30 de minute.

Intre timp taiem toate legumele in felii subtiri, la aceeasi marime pe cat posibil. Le condimentam cu 3 linguri suc de rosii, 1 lingurita oregano, 1 catel de usturoi pisat, boia de ardei, cimbru, sare si piper dupa gust si 3-4 linguri de ulei de masline.

Cand carnea este gata(sosul nu trebuie sa fie prea lichid) o punem pe fundul unui vas cu peretii mai inalti si potrivit pentru cuptor. Asezam deasupra feliile de legume pe verticala in ordinea dorita si dam la cuptorul preincalzit la 180ºC pentru cca 50 de minute sau pana cand legumele sunt coapte uniform. Cat sunt inca la cuptor, legumele se ung cu sosul format in tava cu ajutorul unei pensule.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Peltea de gutui si mere

Saptamana aceasta mi-am ocupat-o numai cu prepararea gutuilor, ca tare multe am mai primit! Am facut in fiecare zi si...

Peltea de gutui si mere
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos