Mamaliga la cuptor cu costita afumata

Se face o mamaliga in apa sau lapte dulce, care se fierbe la foc moale 15 minute. Se amesteca cu lingura sau cu facaletul in ceaun, pana cand compozit

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g malai
  • 1 l apa
  • sare
  • 200 g costita afumata
  • 100 g branza de burduf
  • usturoi
  • 50 g unt

Mod de preparare

Se face o mamaliga in apa sau lapte dulce, care se fierbe la foc moale 15 minute. Se amesteca cu lingura sau cu facaletul in ceaun, pana cand compozitia se desprinde usor de pe pereti.

Se ia ceaunul de pe foc si se pune un strat de mamaliga calda pe fundul unei tavi unse cu o lingura de unt. Deasupra se pune un strat de feliute de costita afumata, se acopera cu un strat de mamaliga, dupa care se pune branza de burduf. Se termina cu un strat de mamaliga, peste care se adauga restul de unt.

Se introduce forma in cuptorul cald si se coace la foc potrivit o jumatate de ora.

Dupa gust, peste costita se poate pune putin mujdei de usturoi, atunci cand se serveste mancarea.
Pofta buna!

Alte retete culinare

recomandate:

Spanac cu pui

friptura de pui cu legume

Placinta de pui cu praz si foietaj

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca