Mamaliga la cuptor cu costita afumata

Se face o mamaliga in apa sau lapte dulce, care se fierbe la foc moale 15 minute. Se amesteca cu lingura sau cu facaletul in ceaun, pana cand compozit

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g malai
  • 1 l apa
  • sare
  • 200 g costita afumata
  • 100 g branza de burduf
  • usturoi
  • 50 g unt

Mod de preparare

Se face o mamaliga in apa sau lapte dulce, care se fierbe la foc moale 15 minute. Se amesteca cu lingura sau cu facaletul in ceaun, pana cand compozitia se desprinde usor de pe pereti.

Se ia ceaunul de pe foc si se pune un strat de mamaliga calda pe fundul unei tavi unse cu o lingura de unt. Deasupra se pune un strat de feliute de costita afumata, se acopera cu un strat de mamaliga, dupa care se pune branza de burduf. Se termina cu un strat de mamaliga, peste care se adauga restul de unt.

Se introduce forma in cuptorul cald si se coace la foc potrivit o jumatate de ora.

Dupa gust, peste costita se poate pune putin mujdei de usturoi, atunci cand se serveste mancarea.
Pofta buna!

Alte retete culinare

recomandate:

Spanac cu pui

friptura de pui cu legume

Placinta de pui cu praz si foietaj

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...