Mancare cu carnati

Mancarea cu carnati este o retete traditionala pentru care aveti nevoie de carnati afumati, bacon, morcovi,ceapa,paine,fasole verde, hrean,paine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 felii de bacon afumat
  • 1 - 2 ceapa rosie
  • legatura de patrunjel
  • 2 morcovi potriviti
  • cateva ramuri de rozmarin proaspat (sau uscat)
  • 3 frunze proaspete de dafin
  • 2 fire de praz
  • 400 g cârnaţi (de preferat afumati)
  • 3-4 felii groase de paine
  • 2 catei de usturoi
  • 500g pasta de tomate
  • 100 grame de fasole verde (se poate folosi si uscata
  • dar aceasta trebuie fiarta bine inainte sa ne apucam de gatit)

Mod de preparare

Se toaca 4 felii de bacon aproximativ 1 cm grosime si se caleste intr-o tava cu cateva linguri de ulei de masline, la foc mare. Se adauga condimentele, apoi se adauga ceapa rosie, morcovul si prazul. Dupa ce se rumenesc putin se adauga apa fiarta pana acopera toata compozitia din tava, se amesteca, apoi se lasa sa se inmoaie.
Asezati carnati intr-o tigaie la prajire, se stropesc si freaca un pic de ulei de masline peste ele.
Se toaca cat de marunt se poate cele 3 feli de paine (se poate folosi un procesor de alimente) se amesteca apoi cu un varf de cutit de sare si piper, 2 catei de usturoi şi o ploaie marunta de ulei de masline.
Se amesteca pasta de tomate si fasolea si sucurile lor in tava de legume.
Se adauga jumatate din compozitia cu paine peste mancarica, apoi se aseaza carnaciorii deasupra si peste acestia se adauga restul de paine maruntita.
Puneti tava in cuptor pe raftul din mijloc pentru aproximativ 4 minute, sau pana cand prinde o culoare aurie.
Pofta mare.


Se serveste simplu sau cu muraturi langa.
Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu ciuperci si carne de curcan

Nu sunt multe de spus, este o reteta simpla, cu aluat fraged cu unt si umplutura de carne si ciuperci. O tarta buna de luat...

Tarta cu ciuperci si carne de curcan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca