Mancare de fasole cu chorizo si carne de porc

O mancare delicioasa, careia chorizo ii da un gust deosebit.

Portii
3
Timp pregatire
1440 minute
Timp coacere
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 bucata de carne de porc cu cca 400 gr (coaste de preferinta)
  • ½ de chorizo (cca 120gr)
  • 250 gr de fasole boabe uscata
  • 50 gr bacon
  • 2 cepe medii
  • 1 morcov
  • 2 tulpini de telina
  • 2 catei de usturoi
  • 5 linguri pasta de rosii
  • 50ml vin alb sec
  • 2 foi de dafin
  • ½ de lingurita paprika
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • patrunjel proaspat(optional)

Mod de preparare

Fasolea se pune la inmuiat in apa rece cu o zi inainte pentru a fierbe mai usor. Dupa acest timp, scurgem fasolea si o punem pe foc in apa rece pentru jumatate de ora. Intre timp punem apa la incalzit si o lasam la indemana, apoi taiem carnea in bucati potrivite si o calim intr-o alta oala cu 2-3 linguri de ulei de masline. Adaugam si baconul taiat marunt si lasam sa se rumeneasca.

Dupa ce fasolea a dat cateva clocote, o scurgem si o transferam in oala unde avem carnea. Adaugam apa fierbinte, o ceapa intreaga, telina, morcovul taiat in jumatate si sare si lasam la fiert pentru cca o ora. Dupa acest timp, gustam fasolea, iar daca mai este nevoie, mai adaugam apa si o mai lasam la fiert. Trebuie sa fie aproape fiarta, dar nu sa se zdrobeasca. Luam de pe foc si indepartam ceapa, morcovul si telina.

Separat calim cealalta ceapa si usturoiul taiate marunt cu chorizo taiat in felii si 2-3 linguri de ulei de masline pana se rumenesc usor. Adaugam apoi vinul si dafinul si amestecam pentru cateva secunde. Urmeaza sa punem paprika si pasta de rosii si amestecam. Transferam fasolea, carnea si o treime din apa in care au fiert peste amestecul de chorizo, punem piper si putina sare si mai lasam la fiert pentru 20 de minute.La final, presaram deasupra patrunjel tocat.

Este minunata alaturi de castraveciori murati.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Curcan la cuptor cu busuioc si rozmarin

Alt curcan a poposit la mine in bucatarie . L-am preparat la cuptor sa omenesc musafirii cu carnita proaspata .

Curcan la cuptor cu busuioc si rozmarin
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii