Mancare de gutui cu carne de gaina

Se curata carnea si se spala in apa rece, apoi se aureste in ulei incins. Se scot bucatile de carne pe o farfurie si se lasa pana cand se pregatesc gu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 jumatate de gaina mijlocie
  • 1 kg de gutui
  • 1 ceasca de ulei
  • 2 linguri de zahar
  • faina

Mod de preparare

Se curata carnea si se spala in apa rece, apoi se aureste in ulei incins. Se scot bucatile de carne pe o farfurie si se lasa pana cand se pregatesc gutuile. Gutuile se spala si se taie felii groase de 2-3 cm. Se pun feliile sa se inmoaie in ulei, se scot pe o farfurie pana cand se termina operatia. In uleiul ramas se adauga apa calda, carnea, sare si se lasa sa fiarba la foc mic, cu vasul descoperit. Se adauga feliile de gutui cand carnea este pe jumatate fiarta. Se continua fierberea si cu un sfert de ora inainte de a stinge focul, se adauga in mancare un sos format dintr-o ceasca de apa rece, o lingurita de faina si doua linguri de zahar. Se fierbe incet un sfert de ora ca sa aiba timp sa fiarba faina, apoi se ia de pe foc. Mancarea trebuie sa fie grasa pentru a fi gustoasa.
Se serveste calda, cu paine proaspata sau cu chifle facute in casa.

Alte retete culinare:

Musaca de vinete

Ardei umpluti

Mancare de dovlecei

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...