Reteta olteneasca: Mancarea Pandurilor

Mancarea pandurilor este foarte consistenta, cu carnati si muschi de porc, o mancare romaneasca delicioasa.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 80 g carnati oltenesti;
  • 80 g carnati de porc;
  • 70 g toba;
  • 100 g muschi tiganesc;
  • 150 g pulpa de porc;
  • 200 g ceapa;
  • 100 ml ulei Arpis;
  • 3 linguri bulion;
  • 100 ml supa de oase;
  • 100 ml vin;
  • 10 g patrunjel;
  • Sare
  • piper
  • dupa gust

Mod de preparare

Pulpa de porc, carnatii, muschiul tiganesc si toba se taie in cuburi mari si se calesc in ulei Arpis. La inceput pulpa si apoi restul ingredientelor.

In uleiul Arpis ramas se prajeste ceapa, apoi se toarna bulionul si se stinge cu supa de oase;

Se adauga astfel, in sosul obtinut carnea si vinul si se condimenteaza dupa gust.

Cand e aproape gata, se presara deasupra patrunjelul tocat marunt.

 

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis.

Reteta ”Mancarea Pandurilor” a fost oferita si preparata de Casa Oprescu, gazda proiectului in perioada mai - iunie.

Din luna martie, derularea activitatilor din cadrul proiectului de responsabilitate sociala se realizeaza cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet, ulei etc

Despre Casa Oprescu

Deschisa in 2011 din dorinta de a readuce la viata vechile preparate romanesti traditionale si de a crea un concept de reintoarcere la radacini, Casa Oprescu se mandreste cu una dintre cele mai frumoase locatii.

Asezat la poalele dealului din Parcul Tineretului, restaurantul Casa Oprescu te invita la ore de relaxare cu intreaga familie, la pranzuri de afaceri in mijlocul naturii ori in saloanele decorate cu elemente specific traditionale.


Mancarea pandurilor se serveste calda cu patrunjel tocat.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branza

Poftă de nachos? Încearcă sosul cremos cu spanac și cremă de brânză pregătit de Andra Mihail....

Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branza
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos