1. Se sterge carnea, se taie in 8 medalioane si in jurul fiecaruia din ele se potriveste cate o felie de bacon, se fixeaza. 2. Se unge cu un amestec d
1. Se sterge carnea, se taie in 8 medalioane si in jurul fiecaruia din ele se potriveste cate o felie de bacon, se fixeaza.
2. Se unge cu un amestec de miere, ghimbir si sos de soia; se lasa sa se marineze 2 ore.
3. Fasolea verde se fierbe 10 min. intr-o cantitate mare de apa cu sare.
4. Se trece prin apa rece si se lasa sa se scurga.
5. Se taie in doua pe lung ardeii capia si se curata de cotoare si seminte.
6. Se fac manunchiuri de cate 8 pastai de fasole, care se inconjoara cu cate o bucata de ardei capia si o felie de bacon; se fixeaza.
7. Se curata prunele de samburi si se taie cuburi.
8. Se calesc in ulei ceapa si ardeiul iute; se toarna vin si se lasa sa se fiarba 10 min.
9. Se adauga prune si suc de portocale; se fierb 10 min.
10. Se adauga gem de prune, sare si piper dupa gust.
11. Medalioanele se scot din marinata si se frig pe gratar 10 min.
12. Manunchiurile de fasole verde se sareaza, se pipereaza si se frig pe gratar 6 min.
Se servesc alaturi de medalioane, cu sosul de prune.
M-am inspirat din reteta lui merisor,leurda nu se gaseste la italy :)) e pentru prima data cand fac mancare de spanac,eu...
Mancare de spanac cu ceapa verdePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura