Medalioane cu fasole verde

1. Se sterge carnea, se taie in 8 medalioane si in jurul fiecaruia din ele se potriveste cate o felie de bacon, se fixeaza. 2. Se unge cu un amestec d

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 muschi file de porc (cca 400 g)
  • 16 felii bacon
  • 2 linguri miere
  • 2 lingurite ghimbir ras
  • 6 linguri sos de soia
  • 600 g fasole verde
  • sare
  • 2 ardei capia rosii
  • 800 g prune
  • 2 cepe frantuzesti tocate
  • 1 ardei iute tocat
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml vin rosu
  • sucul de la 1 portocala
  • 1 lingura gem de prune
  • piper

Mod de preparare

1. Se sterge carnea, se taie in 8 medalioane si in jurul fiecaruia din ele se potriveste cate o felie de bacon, se fixeaza.

2. Se unge cu un amestec de miere, ghimbir si sos de soia; se lasa sa se marineze 2 ore.

3. Fasolea verde se fierbe 10 min. intr-o cantitate mare de apa cu sare.

4. Se trece prin apa rece si se lasa sa se scurga.

5. Se taie in doua pe lung ardeii capia si se curata de cotoare si seminte.

6. Se fac manunchiuri de cate 8 pastai de fasole, care se inconjoara cu cate o bucata de ardei capia si o felie de bacon; se fixeaza.

7. Se curata prunele de samburi si se taie cuburi.

8. Se calesc in ulei ceapa si ardeiul iute; se toarna vin si se lasa sa se fiarba 10 min.

9. Se adauga prune si suc de portocale; se fierb 10 min.

10. Se adauga gem de prune, sare si piper dupa gust.

11. Medalioanele se scot din marinata si se frig pe gratar 10 min.

12. Manunchiurile de fasole verde se sareaza, se pipereaza si se frig pe gratar 6 min.
Se servesc alaturi de medalioane, cu sosul de prune.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la draga de Rocsi si vreau sa va spun ca au iesit niste cornuri foarte bune si...

Desert cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca