Miel in crusta de feta

Preparam mielul: Se pun coastele intr-un recipient nemetalic si se amesteca cu cimbrul, uleiul, coaja de lamaie, usturoiul si jumÄ

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 7/ 8 cotlete de miel cu coaste taiate in doua
  • crengute de cimbru
  • 1 lingura ulei de masline extra virgin
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • zdrobiti
  • Pentru sos
  • 20g de patrunjel
  • 1 catel mare sau 2 medii de usturoi
  • zdrobiti
  • 400g de rosii cireasa din conserva
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • Pentru crusta
  • 50g de branza feta
  • sfaramata marunt
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • un praf de oregano uscat
  • jumatate de felie uscata

Mod de preparare

Preparam mielul:

Se pun coastele intr-un recipient nemetalic si se amesteca cu cimbrul, uleiul, coaja de lamaie, usturoiul si jumatate din cantitatea de oregano.

Se freaca carnea de miel cu amestecul si se lasa la marinat pentru cel putin 30 de minute dar pana la 24 de ore.

Pentru sos,

Tocam fin tulpinile de patrunjel. Se incinge o tigaie termorezistenta sau o cratita mai mare cu o lingura de ulei. Se adauga usturoiul si patrunjelul tocat si se lasa cca. 1 minut, sa se inmoaie. Se adauga rosiile si restul de

oregano si se fierb 5 minute pana se formeaza un sos,

Se incinge cuptorul.

Crusta se prepara intr-un bol din restul de frunze de

patrunjel, feta, coaja de lamaie, oregano si bucatelele de paine.

Cand se pregateste mielul, se lasa mare parte din marinata pe came, se asezoneaza bine cu sare si piper boabe proaspat macinat si se preseaza amestecul pentru

crusta pe o singura parte a fiecarei bucati de carne. Se asaza cotletele in sos, cu partea cu crusta in sus. Se presara firele de cimbru de la marinata peste carne si sos si se stropeste cu putin ulei de masline. Se lasa mielul la rumenit in sos, neacoperit, timp de 20 de minute Se lasa sa se racoreasca aprox.10 minute, acoperit lejer, astfel incat crusta sa nu se inmoaie, apoi se taie carnea

pentru a se separa fiecare cotlet. Se servesc cu pilaful cu ceapa in unt, cu verdeturi si zeama de lamaie.
Se decoreaza cu cimbru.

Alte retete de Pasti :

Friptura de miel coroana

Drob de miel

Pulpa de miel la cuptor

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu struguri

Un desert simplu si gustos.

Tarta cu struguri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca