Miel inabusit cu vin si legume

Preincalziti cuptorul la 170°C (treapta 3 la cei pe gaz). Intr-un vas mare tip caserola sau intr-o tava adanca pentru copt, puneti cateva linguri b

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pulpa mare de miel
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • ulei de masline
  • 6 felii groase de bacon cu striuri
  • 3 cepe rosii
  • decojite si taiate in sferturi
  • 3 catei de usturoi
  • decojiti si taiati in felii
  • 2 maini bune de plante aromatice proaspete (cimbru
  • rozmarin
  • dafin)
  • amestecate
  • 4 cartofi mari
  • decojiti si taiati in bucati mari
  • 1 radacina de telina
  • decojita si taiata in bucati mari
  • 6 morcovi mari
  • razuiti de coaja si taiati in jumatate
  • 3 radacini de pastarnac
  • razuite de coaja si taiate in jumatate
  • 1 sticla de vin alb

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 170°C (treapta 3 la cei pe gaz). Intr-un vas mare tip caserola sau intr-o tava adanca pentru copt, puneti cateva linguri bune de ulei de masline si prajiti carnea de miel, bine condimentata, pana ce s-a rumenit pe toate partile. Adaugati baconul, ceapa si usturoiul si continuati sa mai caliti totul inca 3 minute. Apoi asezati in vas plantele aromatice si legumele, turnati vinul indoit cu apa, aduceti totul la punctul de fierbere si acoperiti bine continutul cu o folie de bucatarie. In cuptorul preincalzit, coaceti totul timp de 5 ore, pana s-a fragezit bine, condimentand dupa gust sucul lasat de ingrediente.
Pentru a servi, taiati o bucata consistenta de carne, adaugati o parte din legume si consumati-le alaturi de niste paine prajita, numai buna pentru a absorbi sosul.

Alte retete recomandate:

Pastrama de oaie

Friptura de pui cu legume

Tocanita de vita

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval

Îmi plac foarte mult toate aceste ingrediente, așa că m-am gândit să le combin, pentru a face o mâncare...

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa