Miel inabusit cu vin si legume

Preincalziti cuptorul la 170°C (treapta 3 la cei pe gaz). Intr-un vas mare tip caserola sau intr-o tava adanca pentru copt, puneti cateva linguri b

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pulpa mare de miel
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • ulei de masline
  • 6 felii groase de bacon cu striuri
  • 3 cepe rosii
  • decojite si taiate in sferturi
  • 3 catei de usturoi
  • decojiti si taiati in felii
  • 2 maini bune de plante aromatice proaspete (cimbru
  • rozmarin
  • dafin)
  • amestecate
  • 4 cartofi mari
  • decojiti si taiati in bucati mari
  • 1 radacina de telina
  • decojita si taiata in bucati mari
  • 6 morcovi mari
  • razuiti de coaja si taiati in jumatate
  • 3 radacini de pastarnac
  • razuite de coaja si taiate in jumatate
  • 1 sticla de vin alb

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 170°C (treapta 3 la cei pe gaz). Intr-un vas mare tip caserola sau intr-o tava adanca pentru copt, puneti cateva linguri bune de ulei de masline si prajiti carnea de miel, bine condimentata, pana ce s-a rumenit pe toate partile. Adaugati baconul, ceapa si usturoiul si continuati sa mai caliti totul inca 3 minute. Apoi asezati in vas plantele aromatice si legumele, turnati vinul indoit cu apa, aduceti totul la punctul de fierbere si acoperiti bine continutul cu o folie de bucatarie. In cuptorul preincalzit, coaceti totul timp de 5 ore, pana s-a fragezit bine, condimentand dupa gust sucul lasat de ingrediente.
Pentru a servi, taiati o bucata consistenta de carne, adaugati o parte din legume si consumati-le alaturi de niste paine prajita, numai buna pentru a absorbi sosul.

Alte retete recomandate:

Pastrama de oaie

Friptura de pui cu legume

Tocanita de vita

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa