Miel inabusit cu vin si legume

Preincalziti cuptorul la 170°C (treapta 3 la cei pe gaz). Intr-un vas mare tip caserola sau intr-o tava adanca pentru copt, puneti cateva linguri b

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pulpa mare de miel
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • ulei de masline
  • 6 felii groase de bacon cu striuri
  • 3 cepe rosii
  • decojite si taiate in sferturi
  • 3 catei de usturoi
  • decojiti si taiati in felii
  • 2 maini bune de plante aromatice proaspete (cimbru
  • rozmarin
  • dafin)
  • amestecate
  • 4 cartofi mari
  • decojiti si taiati in bucati mari
  • 1 radacina de telina
  • decojita si taiata in bucati mari
  • 6 morcovi mari
  • razuiti de coaja si taiati in jumatate
  • 3 radacini de pastarnac
  • razuite de coaja si taiate in jumatate
  • 1 sticla de vin alb

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 170°C (treapta 3 la cei pe gaz). Intr-un vas mare tip caserola sau intr-o tava adanca pentru copt, puneti cateva linguri bune de ulei de masline si prajiti carnea de miel, bine condimentata, pana ce s-a rumenit pe toate partile. Adaugati baconul, ceapa si usturoiul si continuati sa mai caliti totul inca 3 minute. Apoi asezati in vas plantele aromatice si legumele, turnati vinul indoit cu apa, aduceti totul la punctul de fierbere si acoperiti bine continutul cu o folie de bucatarie. In cuptorul preincalzit, coaceti totul timp de 5 ore, pana s-a fragezit bine, condimentand dupa gust sucul lasat de ingrediente.
Pentru a servi, taiati o bucata consistenta de carne, adaugati o parte din legume si consumati-le alaturi de niste paine prajita, numai buna pentru a absorbi sosul.

Alte retete recomandate:

Pastrama de oaie

Friptura de pui cu legume

Tocanita de vita

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pate din ficat de pui

"picnicul bucatarasilor"

Pate din ficat de pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca