Mititei de casa cu cartofi picanti si chipsuri de radacinoase

• taiati cuburi potrivite toate tipurile de carne• montati atasamentul de masina de tocat al robotului multifunctional Ankarsrum•

Portii
7
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pulpa de vita - 1 kg
  • pulpa de porc - 300 g
  • pulpa de oaie - 300 g (daca nu doriti pulpa de oaie, dublati cantitatea de pulpa de porc)
  • cimbru uscat - 2 linguri
  • usturoi granulat - 2 linguri
  • chimion - ½ lingurita
  • boia dulce - 1 lingura cu varf
  • stock de vita (supa de oase de vita) - cca 300 ml
  • bicarbonat de sodiu - 2 lingurite
  • sare - dupa gust
  • Pentru cartofi:
  • cartofi mici - 2 kg
  • boia de ardei iute - 1 lingurita
  • ulei cu chilli - 2 lingurite
  • sare - dupa gust
  • Pentru chipsuri de radacinoase:
  • telina - 2 buc
  • cartofi mov - 34 buc (mai mari)
  • sfecla rosie - 2 buc
  • ulei de floareasoarelui - 500 ml

Mod de preparare

• taiati cuburi potrivite toate tipurile de carne
• montati atasamentul de masina de tocat al robotului multifunctional Ankarsrum
• porniti aparatul pe viteza medie si introduceti bucatile de carne pe rand
• pentru a curata bine masina, adaugati o ceapa sau paine si tocati ultimile resturi separat de carnea pentru mici
• montati vasul de inox al robotului multifunctional Ankarsrum si dispozitivul pentru plamadit, la cca 4-5 cm de margine. Totodata montati si spatula pentru curatarea peretilor interiori ai vasului
• porniti aparatul pe viteza mica si adaugati treptat condimentele peste carne
• adaugati treptat stock-ul de vita
• cand toate ingredientele s-au incorporat si ati obtinut o pasta omogena, modelati micii, puneti-i pe un tocator mare de lemn, aplicati folie de plastic pe deasupra si lasati-i la maturat peste noapte in frigider
• prajiti-i a doua zi pe gratar
• spalati bine cartofii si curatati-i
• fierbeti-i pe foc in apa cu sare. Cand sunt aproape gata (verificati cu o furculita), scurgeti apa si lasati-i la scurs cca 60 min
• condimentati-i bine cu boia si sare si stropiti-i cu uleiul cu chilli
• asezati-i pe o hartie de copt si introduceti-i in cuptorul incins in prealabil, pe functia grill (daca nu aveti cuptor cu functia grill, nu este absolut nicio problema – singurul inconvenient este ca procesul va dura putin mai mult)
• pentru urmatorul pas si anume chipsurile de radacinoase, aveti nevoie de un cutit economic (peeler)
• curatati-le de coaja si apoi cu ajutorul peeler-ului taiati fasii subtiri din fiecare
• tapetati-le cu cateva servetele si apoi prajiti-le intr-un tuci, in uleiul de floarea-soarelui incins in prealabil
• scoateti-le pe o farfurie cu mai multe servetele pentru a absorbi uleiul in exces
• adaugati sare pe deasupra si serviti ca garnitura.

Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii