Musaca de vita cu sos bechamel este o delicioasa reteta cu carne. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 400 g canrne tocata si vreo 5 cartofi.
Musaca de vita cu sos bechamel este o delicioasa reteta de mancare cu carne. Cartofii se curata de coaja, se taie felii subtiri si se pun la fiert in apa cu sare, timp de 5-6 minute. Ceapa se toaca marunt si se inabusa in 3 linguri ulei si 3 linguri apa, se adauga carnea tocata si se lasa pana isi schimba culoarea. Se pune sucul de rosii, vinul, si se potriveste gustul cu sare, scortisoara si piper. Se opreste focul, se lasa amestecul sa se raceasca putin, apoi se incorporeaza oul.
Se prepara sosul bechamel. Se fierbe laptele. Separat, intr-un vas se topeste untul si se adauga faina. Se toarna putin cate putin laptele. Se amesteca repede, cu un tel, pana cand sosul se uniformizeaza si devine cremos. Se asezoneaza cu sare, nucsoara si piper dupa gust.
Se unge un vas termorezistent cu ulei, se aseaza cartofii, amestecul de carne, sosul bechamel, iar deasupra se rade cascaval. Se da vasul la cuptor pentru 20 -25 minute.
Musaca de vita cu sos bechamel se serveste fierbinte!
Sursa acestei retete este blogul Truedelights.
Pentru prepararea acestui fel de mancare ar fi utila o tava Calve de la Kitchenshop.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii