Musaca de vita cu sos bechamel

Musaca de vita cu sos bechamel este o delicioasa reteta cu carne. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 400 g canrne tocata si vreo 5 cartofi.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4-5 cartofi
  • 300-400 g carne de vita tocata
  • 1 ceapa uscata
  • 1 fir de ceapa verde
  • 100 g cascaval (branza
  • parmezan)
  • 1 lingura suc de rosii
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 50 ml vin alb
  • 1 ou
  • 2-3 linguri ulei
  • Sos bechamel:
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura unt
  • sare
  • piper
  • nucsoara.

Mod de preparare

Musaca de vita cu sos bechamel este o delicioasa reteta de mancare cu carne. Cartofii se curata de coaja, se taie felii subtiri si se pun la fiert in apa cu sare, timp de 5-6 minute. Ceapa se toaca marunt si se inabusa in 3 linguri ulei si 3 linguri apa, se adauga carnea tocata si se lasa pana isi schimba culoarea. Se pune sucul de rosii, vinul, si se potriveste gustul cu sare, scortisoara si piper. Se opreste focul, se lasa amestecul sa se raceasca putin, apoi se incorporeaza oul.
Se prepara sosul bechamel. Se fierbe laptele. Separat, intr-un vas se topeste untul si se adauga faina. Se toarna putin cate putin laptele. Se amesteca repede, cu un tel, pana cand sosul se uniformizeaza si devine cremos. Se asezoneaza cu sare, nucsoara si piper dupa gust.


Se unge un vas termorezistent cu ulei, se aseaza cartofii, amestecul de carne, sosul bechamel, iar deasupra se rade cascaval. Se da vasul la cuptor pentru 20 -25 minute.


Musaca de vita cu sos bechamel se serveste fierbinte!
Sursa acestei retete este blogul Truedelights.
Pentru prepararea acestui fel de mancare ar fi utila o tava Calve de la Kitchenshop.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori

Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca