Musaca din paste fainoase cu carne de vita si vinete

Musacaua din paste fainoase cu carne de vita este o mancare cu paste si carne delicioasa si consistenta. Vinetele se curata, se spala si se taie felii subtiri.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 300 g
  • untura/ulei - 200 g (ml)
  • ceapa - 200 g
  • vinete - 1 kg
  • rosii proaspete - 400 g
  • oua - 2 bucati
  • iaurt - 200 g
  • faina - 30 g
  • cascaval - 100 g
  • sos de tomate - 500 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Musacaua din paste fainoase cu carne de vita este o mancare cu paste si carne delicioasa si consistenta. Vinetele se curata, se spala si se taie felii subtiri (pe lungime). Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se spala si se taie rondele subtiri. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Carnea se curata de pielite, se taie si se da prin masina de tocat. Laptele se fierbe si se raceste. Feliile de vinete se inabusa la cuptor in 125 g de untura sau ulei si 100 ml apa. Carnea tocata se inabusa impreuna cu ceapa in 50 g untura sau ulei si se raceste. Se adauga sare, piper, patrunjel verde (jumatate din cantitate), oua si se amesteca bine. intr-o tava unsa cu untura sau ulei si tapetata cu pesmet se aseaza astfel: un strat de felii de vinete, un strat de rondele de rosii, un strat de carne tocata si ultimul strat de felii de vinete. Se introduce tava la cuptor la temperatura moderata. Faina se amesteca cu iaurt si oua. Dupa 30 de minute se scoate tava din cuptor si se adauga compozitia obtinuta din oua si faina. Deasupra se aseaza felii de rosii, cate una per portie, se presara cascaval ras si se introduce din nou la cuptor cca 10 minute, pentru gratinat.

Musacaua din paste fainoase cu carne de vita se serveste calda, cu sos de tomate si patrunjel verde deasupra.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu caise, visine si bezea

O combinatie ideala pentru vremea de afara!

Prajitura cu caise, visine si bezea
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii