Muschi de porc cu sos de marar si gogosi de cartofi

Muschiul de porc se bate sub o folie, se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste in ulei. In uleiul ramas, se caleste ceapa, se adauga boia, apo

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g muschi de porc
  • ceapa rosie
  • rosii
  • ardei gras
  • boia
  • 1 legatura de marar
  • 3 linguri de ulei
  • piper negru
  • sare
  • Gogosi de cartofi: 200 g cartofi
  • 120 g faina
  • 1 galbenus de ou
  • 20 g drojdie
  • 3 linguri de lapte
  • 30 g unt
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Muschiul de porc se bate sub o folie, se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste in ulei.

In uleiul ramas, se caleste ceapa, se adauga boia, apoi se toarna imediat 2 linguri de apa. Se adauga ardeiul gras, care se lasa la fiert cateva minute. In cele din urma, se pun feliile de rosii si mararul tocat fin. Mixtura se lasa la fiert 10 minute la flacara mica acoperita cu capac. Nu necesita sa fie amestecata.

Modul de praparare a gogosilor de cartofi:

Cartofii se decojesc, se taie cuburi si se pun la fiert in apa sarata. Cand sunt fierti se strecoara si se zdrobesc. Drojdia se pune in putin lapte indulcit. Se formeaza un aluat din faina, galbenusul de ou, unt si drojdia lichida. In cele din urma se framanta impreuna cu cartofii si putina sare. Aluatul se lasa la dospit 1 ora.

Odata crescut, aluatul se intinde la o grosime de 2 cm pe o tabla de lemn. Se decupeaza in forma rotunda. Gogosii se prajesc in ulei fierbinte si se scurg de uleiul excesiv.
Muschiul de porc se acopera cu sosul de marar si se serveste cu gogosi de cartofi.

Alte retete mancaruri recomandate

Tocanita de pui

Ciulama de ciuperci

Dovlecei umpluti

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca