Muschi de porc cu sos de marar si gogosi de cartofi

Muschiul de porc se bate sub o folie, se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste in ulei. In uleiul ramas, se caleste ceapa, se adauga boia, apo

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g muschi de porc
  • ceapa rosie
  • rosii
  • ardei gras
  • boia
  • 1 legatura de marar
  • 3 linguri de ulei
  • piper negru
  • sare
  • Gogosi de cartofi: 200 g cartofi
  • 120 g faina
  • 1 galbenus de ou
  • 20 g drojdie
  • 3 linguri de lapte
  • 30 g unt
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Muschiul de porc se bate sub o folie, se condimenteaza cu sare si piper si se prajeste in ulei.

In uleiul ramas, se caleste ceapa, se adauga boia, apoi se toarna imediat 2 linguri de apa. Se adauga ardeiul gras, care se lasa la fiert cateva minute. In cele din urma, se pun feliile de rosii si mararul tocat fin. Mixtura se lasa la fiert 10 minute la flacara mica acoperita cu capac. Nu necesita sa fie amestecata.

Modul de praparare a gogosilor de cartofi:

Cartofii se decojesc, se taie cuburi si se pun la fiert in apa sarata. Cand sunt fierti se strecoara si se zdrobesc. Drojdia se pune in putin lapte indulcit. Se formeaza un aluat din faina, galbenusul de ou, unt si drojdia lichida. In cele din urma se framanta impreuna cu cartofii si putina sare. Aluatul se lasa la dospit 1 ora.

Odata crescut, aluatul se intinde la o grosime de 2 cm pe o tabla de lemn. Se decupeaza in forma rotunda. Gogosii se prajesc in ulei fierbinte si se scurg de uleiul excesiv.
Muschiul de porc se acopera cu sosul de marar si se serveste cu gogosi de cartofi.

Alte retete mancaruri recomandate

Tocanita de pui

Ciulama de ciuperci

Dovlecei umpluti

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...