Ostropel de pui

Ostropel de pui este delicios datorita sosului lasat de pui. Reteta este una dintre cele mai simple retete culinare si se poate pregati cu urmatoarele ingrediente: pui, ceapa, unt, usturoi, vin, bulion.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de pui
  • o capatana usturoi
  • 50 g faina
  • o ceapa
  • 100 g unt
  • 5-6 boabe piper
  • un varf de boia
  • 200 ml vin alb
  • o lingurita zeama de lamaie
  • o lingura bulion

Mod de preparare

Retetele cu pui au avantajul de a fi foarte simple. Ostropelul de pui intra in aceasta categorie.

Se taie puiul si se rumenesc bucatile in unt. Se adauga ceapa tocata si cand devine usor galbuie se pune faina. Se stinge cu putina apa, se adauga bulion, boia si piper. Cand este aproape gata, se toarna vinul si zeama de lamaie, apoi se adauga usturoiul taiatmarunt si se lasa 5 minute pe foc. Astfel obtinem un sos aromat si foarte gustos in combinatie cu carnea de pui.


Poate fi servit imediat.

Alte retete de ostropel recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii