Ostropelul de pui moldovenesc este delicios si consistent. Are avantajul ca o parte din supa de pui o puteti pastra pentru alte retete la care aveti nevoie.
Se curata gaina, se spala si se pune sa fiarba cu multa apa rece. Se inlatura spuma des, pentru ca supa sa ramana limpede. Dupa o jumatate de ora de fierbere la foc potrivit, se curata zarzavatul pentru supa, se spala si se pune la fiert impreuna cu pasarea. Gaina se pune la fiert intreaga. Se sareaza dupa gust si se continua fierberea pana cand carnea se desprinde de pe os. Se scoate pasarea pe un platou mare, se taie bucati potrivit de mari si se lasa sa se raceasca. Supa se strecoara si se amesteca cu mujdei de usturoi concentrat. Se foloseste doar o parte din supa, iar restul se intrebuinteaza pentru pregatirea unui alt fel de mancare. Bucatile de carne se pun in supa pregatita cu mujdei si potrivita de sare, eventual curatate de oase. Ostropelul trebuie sa fie foarte gras ca sa fie gustos.
Ostropelul moldovenesc se serveste fierbinte, cu mamaliguta calda.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii