Papoutsakia

Papoutsakia sau Vinete umplute cu carne este o delicioasa mancare greceasca. Pentru a pregati aceasta reteta aveti nevoie de vinete de dimensiuni medii.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 vanata mare
  • 200 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 3 rosii
  • sare
  • piper
  • ulei
  • sos bechamel
  • cascaval.

Mod de preparare

Papoutsakia sau vinete umplute cu carne este o delicioasa mancare greceasca.

Vanata se taie in doua pe lungime si se lasa pentru 30 minute in apa sarata, pentru a nu fi amara. Se scoate din apa, se sterge si se pune la prajit in putin ulei, pana se inmoaie bine pe ambele parti. Se aseaza intr-o tava si se apasa miezul cu o lingurita, facand loc pentru umplutura. Nu este necesar ca tava sa fie unsa cu ulei.
Umplutura:
Ceapa tocata marunt se inabusa in 3 linguri ulei si 3 linguri apa. Se adauga carnea si se lasa pana isi schimba culoarea, amestecand continuu. Se toarna 100 ml apa fierbinte, se acopera vasul si se lasa sa fiarba pana ce apa scade si carnea este gatita. Se pun rosiile, decojite si date pe razatoare, sare si piper. Se mai lasa 5-6 minute si se opreste focul.
Asamblarea:
Jumatatile de vinete se umplu cu amestecul de carne, se aseaza deasupra cate 2-3 linguri cu sos bechamel si se acopera cu un strat de cascaval ras. Se da tava la cuptor pentru 15- 20 minute, la foc iute.


Papoutsakia se servesc calde.
Sursa acestei retete este blogul culinar truedelights.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Peste sub plapuma

  Pestele preparat astfel acompaniat de sosul delicios si cu lipia crocanta ...un rasfat de zile mari. Va indemn sa...

Peste sub plapuma
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca