Papricas de pui cu smantana

Papricasul de pui cu smantana este delicios, se prepara usor si poate fi servit alaturi de garnituri diferite. Pregateste reteta de papricas cu smantana si serveste-l alaturi de galuste sau mamaliga.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 de grame-1 kg de carne de pui
  • 200 de grame de smantana
  • cat de multa ceapa (ceapa va da onctuozitate sosului si dulceata mancarii)
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • o lingura de boia de ardei dulce de buna calitate
  • 2 linguri de faina
  • foaie de dafin
  • verdeata

Mod de preparare

Carnea se prajeste in ulei, pe toate partile, doar pana se coaguleaza sangele. Se scoate si se pastreaza intr-un loc cald. In grasimea ramasa se caleste ceapa tocata, adaugand si sarea, pana devine sticloasa. Se adauga boiaua de ardei, se amesteca, se pune imediat carnea in oala si se acopera cu apa fierbinte. Se adauga foaia de dafin si se lasa sa fiarba pana carnea e moale, verificand in permanenta sa aiba suficient lichid. Dupa ce carnea s-a fiert se lasa pe foc mic sa mai scada sosul, intre timp se amesteca smantana cu faina, se adauga 2 linguri de apa rece si se omogenizeaza bine.

Se toarna peste mancarea care fierbe si se amesteca. Se da in cateva clocote, se potriveste gustul de sare si piper.

Se serveste apoi papricasul de pui alaturi de granitura preferata - mamaliga, galuste sau poate cartofi piure.


Papricasul de pui cu smantana se serveste cald, cu o garnitura potrivita unei mancari cu sos, presarand verdeata tocata.
Sursa acestei retete este site-ul Retetecalamama.ro

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...