Papricas de pui cu smantina

1. Tocam ceapa si o calim in ulei 2. Separam partea de sus a pulpelor de cea de jos, punem peste ceapa si punem capacul. 3. Dupa citeva minute le int

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui
  • 1 ceapa
  • 1 lingura boia de ardei
  • usturoi din belsug
  • 1 lingura faina si 2 de smintina

Mod de preparare

1. Tocam ceapa si o calim in ulei

2. Separam partea de sus a pulpelor de cea de jos, punem peste ceapa si punem capacul.

3. Dupa citeva minute le intoarcem si le lasam iar la transpirat (distolit) cu capac.

4. Adaugam boiaua de ardei si stingem cu o cana mare de apa

adaugam usturoiul presat, tocat marunt, cum dorim.

5. Lasam sa fiarba la foc mic, acoperit, vreo 20 de minute, depinde de cit de simpatic a fost puiul. Din cind in cind le mai intoarcem da nu e musai ca se fac oricum in abur. Cand furcilitza strapunge foarte usor carnea, puiutzul este gata si in tigaie avem sos mult

6. Intre timp am fiert macaroanele si le-am scurs.

7. Intr-un vas mai mic amestec bine 1 lingura de faina cu 2 de smintina si adaug cite putina apa foarte rece pina arata ca un aluat de clatite. Daca fac cu smintina lichida atunci pun mai multa si nu pun apa.

8. Torn faina desfacuta in smintina peste pui, condimentez cu sare, piper si frunze de patrunjel tocate, las sa dea un clocot mic si pun pe farfurie.
Pofta buna!

Reteta Papricas de pui cu smantina a fost propusa de Carmiris pe forum culinar.ro

Alte retete de papricas gasiti aici:

Papricas de pui picant cu masline ,

Papricas ,

Papricas de iepure .

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Bucataras.RO

Carne de ied cu sos acrisor de rosii si vin

Carne de ied cu sos acrisor de rosii si vin
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa