Papricas de pui cu smantina

1. Tocam ceapa si o calim in ulei 2. Separam partea de sus a pulpelor de cea de jos, punem peste ceapa si punem capacul. 3. Dupa citeva minute le int

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui
  • 1 ceapa
  • 1 lingura boia de ardei
  • usturoi din belsug
  • 1 lingura faina si 2 de smintina

Mod de preparare

1. Tocam ceapa si o calim in ulei

2. Separam partea de sus a pulpelor de cea de jos, punem peste ceapa si punem capacul.

3. Dupa citeva minute le intoarcem si le lasam iar la transpirat (distolit) cu capac.

4. Adaugam boiaua de ardei si stingem cu o cana mare de apa

adaugam usturoiul presat, tocat marunt, cum dorim.

5. Lasam sa fiarba la foc mic, acoperit, vreo 20 de minute, depinde de cit de simpatic a fost puiul. Din cind in cind le mai intoarcem da nu e musai ca se fac oricum in abur. Cand furcilitza strapunge foarte usor carnea, puiutzul este gata si in tigaie avem sos mult

6. Intre timp am fiert macaroanele si le-am scurs.

7. Intr-un vas mai mic amestec bine 1 lingura de faina cu 2 de smintina si adaug cite putina apa foarte rece pina arata ca un aluat de clatite. Daca fac cu smintina lichida atunci pun mai multa si nu pun apa.

8. Torn faina desfacuta in smintina peste pui, condimentez cu sare, piper si frunze de patrunjel tocate, las sa dea un clocot mic si pun pe farfurie.
Pofta buna!

Reteta Papricas de pui cu smantina a fost propusa de Carmiris pe forum culinar.ro

Alte retete de papricas gasiti aici:

Papricas de pui picant cu masline ,

Papricas ,

Papricas de iepure .

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...