Papricas de pui de casa cu galuste

Papricas de pui de casa cu galuste este o reteta traditionala foarte apreciata. Pentru a pregati papricasul va trebuie 1 pui de casa.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui de casa
  • o ceapa mare verde
  • o rosie
  • 1/2 ardei gras
  • ulei de masline
  • 2 oua
  • 300 g faina alba
  • frunze patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • boia

Mod de preparare

Papricas de pui de casa cu galuste este o reteta traditionala foarte apreciata. Pentru a pregati papricasul va trebuie 1 pui de casa. Sigur ca si cel din magazin poate fi folosit, dar nu va fi la fel de gustos.

Puiul se curata foarte bine.si daca e din magazin tot trebuie sa il inspectati. Dupa aceasta se spala si se transeaza. Il taiati in bucati potrivite.
Ceapa se tai solzisori si se caleste in putin ulei pana se face translucida..
Ardeiul si rosia se taie cubulete si se pun peste ceapa.Mai intai ardeiul si apoi rosia.
Dupa cateva minute puneti si bucatile de pui si condimentati. Acum se pune si jumatate din patrunjelul tocat.
Se lasa la fiert pe foc mic,pana cand e gata carne. Daca e pui de casa trebuie sa fierba chiar si trei ore.

Galustele le faceti amestecand faina cu ouale si doua linguri de ulei. Amestecti temeinic pana aveti o pasta consistenta, dar nu foarte tare. Se lasa sa stea putin, pana cand puneti apa cu sare la fiert. Cand apa clocoteste se pun galustele, formate cu ajutorul unei lingurite. Se lasa la fiert circa 10 minute, dupa care se lasa din nou la odihna. Abia apoi se strecoara si se trec rapid pe sub apa rece.


Intr-o cratita puneti 2 linguri ulei de masline si cand s-a incalzit se pun galustele.


La servire punem intr-o farfurie galuste, adaugam papricasul de pui si servim cu salata sau castraveti murati la soare(covasiti).
Un set de servire de la Kitchen Shop mi-ar fi foarte util pentru aceasta reteta.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Steluțe sărate a la Timea

Am rezistat tentațiilor dulci preparate de Timea, dar la sărături nu mă pot abține. Dacă anul trecut nu am reușit să...

Steluțe sărate a la Timea
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca