Parjoale moldovenesti cu carne macra

Parjoalele moldovenesti se pot face din carne de vaca, de porc si de miel. Se da prin masina de tocat carne macra mai grasuta si o ceapa tocata, prajita in putina untura.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 g carne macra
  • 1 ceapa mijlocie
  • o felie de piine
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 ou (sau o ligura de faina)
  • sare
  • piper
  • verdeata tocata
  • 2 Iinguri pesmet
  • 100 g untura.

Mod de preparare

Parjoalele moldovenesti se pot face din carne de vaca, de porc si de miel. Se da prin masina de tocat carne macra mai grasuta. In cazul cand carnea nu este de loc grasa, se adauga, cand se toaca prin masina, o lingura buna de jumari ramase de la topitul unturii. Odata cu carnea, se da prin masina si o ceapa tocata, prajita in putina untura, iar la sfirsit miezul de la o felie de paine groasa cat doua degete, muiata in apa si stoarsa. Este bine ca tocatura sa fie data inca o data prin masina. Pentru ca parjoalele sa fie mai fragede si mai pufoase, se pot adauga un morcov si un cartof, curatiti si dati prin masina odata cu carnea. Se adauga un ou care poate fi inlocuit la nevoie cu o lingura de faina, apoi sare, un praf de piper, putin patrunjel sau marar tocat fin. Se amesteca cu o lingura de lemn.
Separat, pe un fund, se pregateste pesmetul. Se ia cu Iingura din tocatura, se fac cu mana perisoare rotunde, care se tavalesc in pesmet si, se turtesc pe fund cu cutitul, pentru a capata forma dorita, lunguiata sau rotunda. Se pune untura intr-o tigaie la foc si cand este bine incinsa, se prajesc parjoalele pe ambele parti.


Parjoalele moldovenesti sunt bune calde.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii