Perisoare cu sos de smantana si marar

Pentru perisoare cu sos de smantana si marar se da prin masina de tocat carne macra mai grasuta. In cazul cand carnea nu este grasa, se adauga jumari.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 g carne macra
  • 1 ceapa miilocie
  • o felie de piine
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 ou (sau o ligura de faina)
  • sare
  • piper
  • verdeata tocata
  • 2 Iinguri pesmet
  • 100 g untura
  • Pentru sos:
  • 1 ceasca de smantana
  • 1 lingurita de faina (sau 1 lingura unt
  • 2 linguri faina
  • 1 ceasca apa
  • 2 linguri smantana)
  • 1 lingurita marar tocat.
  •  

Mod de preparare

Pentru perisoare cu sos de smantana si marar se da prin masina de tocat carne macra mai grasuta. In cazul cand carnea nu este de loc grasa, se adauga, cand se toaca prin mastna, o lingura buna de jumari ramase de la topitul unturii. Odata cu carnea, se da prin masina si o ceapa tocata, prajita in putina untura, iar la sfirsit miezul de la o felie de paine groasa cat doua degete, muiata in apa si stoarsa. Este bine ca tocatura sa fie data inca o data prin masina.
Se fac in mana mici perisoare rotunde, care se dau in faina si se prajesc in untura. Se asaza intr-o cratita. Se toarna deasupra smantana batuta cu o lingura de faina. Se adauga o lingurita de marar tocat fin si se potriveste de sare. Pentru a se face economie de smantana, se face separat un rantas alb dintr-o 1/2 lingura de unt si o lingura de faina. Se stinge cu o ceasca de apa (sau de lapte) si se adauga o lingura sau doua de smantana. Se pune sare si marar. Se toarna deasupra perisoarelor si se lasa sa fiarba putin la foc mic. La un foc prea iute, smantana se taie.


Perisoarele cu smantana se servesc calde.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu ciocolata si frisca

Parca n-am mai facut de mult ceva super ciocolatos :))

Desert prajitura cu ciocolata si frisca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca