Pentru a prepara aceasta reteta de perisoare de miel cu unt sunt necesare urmatoarele ingrediente: carne de miel, orez, ceapa, usturoi, patrunjel, lamaie, unt, cub concentrat de legume, albusuri, galbenusuri.
Se fierbe orezul timp de 10 minute in apa cu sare, dupa care se scurge. Intr-un castron se pune carnea, ceapa tocata, usturoiul pisat, orezul si patrunjelul taiat marunt. Se adauga albusul, sare si piper. Se amesteca bine si se formeaza perisoare.
Intr-o oala se pune cubuletul concentrat de legume in 500 ml apa calda. Se adauga unt si se pun perisoarele. Se fierb la foc mic aproximativ 20 de minute. Cand sunt gata, se scot si se pastreaza zeama.
Se bat cele 2 albusuri cu zeama de lamaie si diluezi compozitia cu zeama in care au fiert perisoarele. Se pune compozitia la foc pana incepe sa fiarba, dupa care se toarna peste perisoare.
Se serveste imediat.
Alte retete recomandate:
Mancare de mazare
Friptura de vita la cuptor
Chiftele
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa