Peste la gratar cu sos de lamaie

Pentru peste la gratar cu sos de lamaie se spala bucatile de peste in cateva jeturi de apa rece si apoi se lasa sa se scurga pe un prosop absorbant de bucatarie.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 g peste
  • 3 linguri ulei de masline
  • o capatana usturoi
  • sare
  • piper macinat
  • 2-3 fire busuioc verde
  • 2-3 lamai
  • frunze de salata pentru ornat

Mod de preparare

Pentru peste la gratar cu sos de lamaie se spala bucatile de peste in cateva jeturi de apa rece si apoi se lasa sa se scurga pe un prosop absorbant de bucatarie. Bucatile de peste se condimenteaza cu sare, piper, busuioc si se stropesc cu putin ulei de masline. Se impacheteaza in folie de plastic si se lasa la rece o jumatate de ora.
Intre timp se pregateste sosul din usturoiul pisat amestecat cu ulei, sare si acrit cu zeama de lamaie.
Se pune gratarul sa se incinga, se aseaza bucatile de peste, dupa 5-10 inute se intorc, ca sa nu s elipeasca.


Dupa ce s-au rumenit pestele la gratar cu sos de lamaie se pot servi pe frunze de salata verde, cu sos de usturoi si se orneaza cu fire de busuion si lamaie.

Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...