O rulada excelenta pentru Craciun
Se opareste piciorul de porc si se indeparteaza continutul (oasele, carnea, etc. ) pastrandu-se pielea ( eu am rugat macelarul sa il curete ) obtinand in final un tub.
Se toaca jambonul si baconul afumat si se amesteca cu carnea tocata.
La amestecul de carne tocata se adauga usturoiul maruntit, boiaua afumata, piper proaspat macinat si sare.
Cu amestecul obtinut umplem piciorul de porc, il modelam sub forma unui rulou, iar la final ii coasem capatul.
Se asaza intr-o tava pe pat de rozmarin si se stropeste cu vin alb.
Se tine la cuptor pe treapta cea mai mica, minim 3 ore tava acoperita cu folie, apoi se inlatura folia si se mai tine la cuptor inca 30-45 de minute ca sa prinda o crusta frumosa.
Pofta buna !
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii