Se taie fasii pipetul de pui, se sareaza, se pipereaza si se inveleste fiecare bucata in bacon. Se fixeaza cu scobitori. Se pun 2-3 linguri de ulei de
Se taie fasii pipetul de pui, se sareaza, se pipereaza si se inveleste fiecare bucata in bacon. Se fixeaza cu scobitori. Se pun 2-3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta si se prajeste pieptul de pui pe ambele parti pana se rumeneste baconul. Intre timp se topeste untul intr-o cratita, se adauga smantana, branza topita (eu am folosit branza topita la baton) si gorgonzola taiata bucatele si se fierbe la foc mic pana se topeste gorgonzola.
Se poate adauga o lingurita de amidon daca doriti sa fie putin mai gros sosul. Se adauga piper si sare daca mai este nevoie. Pieptul de pui de aseaza intr-un vas termorezistent dupa ce s-au scos scobitorile si se adauga sosul, busuioc si rosii cherry. Se pune la cuptor pana se inmoaie rosiile si se rumeneste la suprafata.
Se serveste cald si cu piure de cartofi.
Reteta Piept de pui cu bacon si gorgonzola a fost propusa de anielarobu pe forum culinar.ro
Alte retete cu piept de pui gasiti aici:
Piept de curca umplut cu ciuperci ,
Ruladele din pulpe de pui,
Rulouri de pui pane la cuptor
Am salvat eu mai acum cateva luni un filmulet cu lipiile astea si tot cautam cheful sa le fac. Cheful mi-a venit din cauza...
Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj