Piept de pui cu sos de smantana

Pieptul de pui cu sos de smantana este o mancare cu carne foarte delicioasa si populara ce se serveste cu mamaliguta sau cu piure de cartofi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 bucati de piept de pui
  • 2 cepe
  • 2 linguri de faina alba
  • 5 linguri de ulei
  • o cana de apa
  • 500 g smantana
  • patrunjel tocat
  • sare si
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Pieptul de pui cu sos de smantana este o mancare cu carne foarte delicioasa si populara. Se pune uleiul la infierbantat, apoi se adauga pieptul taiat fideluta, dupa care lasam sa se  caleasca bine. Se adauga ceapa tocata marunt; calim timp de 5 minute si turnam o cana de apa. Lasam sa fiarba timp de douazeci de minute, apoi adaugam smantana batuta cu doua linguri de faina, fierbem doua - trei clocote si dam deoparte. Decoram cu patrunjel verde sau marar.


Pieptul de pui cu sos de smantana se serveste cu mamaliguta sau cu piure de cartofi.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...