Piept de pui la gratar

1.Bateti bucatile de piept de pui cu un ciocan de lemn pana cand au o grosime de aproximativ 1,2 cm. Puneti sare si piper si introduceti bucatile intr

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 bucati de piept de pui curatate de piele si de oase (aproximativ 170 de grame fiecare)
  • 1 ardei Serrano chile
  • maruntit
  • fara seminte
  • 1 catel de usturoi maruntit
  • 3 grame praf de chili
  • 30 ml otet de
  • 60 ml ulei de masline
  • 330 grame de proaspete
  • taiate
  • 3 grame menta tocata
  • 25 grame zahar alb
  • 1 ardei Serrano chile
  • maruntit
  • fara seminte
  • 55 grame ceapa rosie tocata
  • 30 ml otet de
  • sare si piper dupa gust
  • 60 grame smantana

Mod de preparare

1.Bateti bucatile de piept de pui cu un ciocan de lemn pana cand au o grosime de aproximativ 1,2 cm. Puneti sare si piper si introduceti bucatile intr-o punga intr-un vas termorezistent de dimensiuni mai mici.

Puneti intr-un castron mic ardeiul, usturoiul, praful de chili si 2 linguri de otet de .

Dupa, stropiti cu ulei de masline si puneti sosul marinat peste pui.

Scoateti afara aerul din punga si sigilati. Lasati la frigider 2 pana la 3 ore

In timp ce puiul e la marinat, puneti intr-un castron le alaturi de menta si zahar.

Acoperiti castronul, puneti la frigider o ora dupa care adaugati ardeiul Serrano, ceapa rosie si 2 linguri de otet de .

Puneti dupa gust sare si piper. Lasati salsa sa stea la temperatura camerei 20 de minute inainte de a o servi.

Ungeti gratarul de exterior cu putin ulei si dupa incalziti-l la o temperatura medie spre mare.

Scoateti puiul din frigider si aruncati excesul de sos marinat.

Lasati puiul pe gratar pana cand nu mai are culoarea in centru, cam 3 pana la 5 minute pe fiecare parte.
Serviti cu salsa cu si o lingura mare de smantana.

Alte retete de pui

Piept pui

Arici din pateu de ficatei pui

Pui cu sos

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Smoothie cu mar si portocala

Din doar 2 ingrediente si un pic de apa, am facut o bautura rapida plina de vitamine, cu ajutorul noului meu blender personal...

Smoothie cu mar si portocala
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca