Piept de pui prajit

Dezosam carnea de pui. O presaram cu sare, nucsoara si putin cimbru pe fiecare parte. O punem pe o farfurie, o infoliem si o lasam o zi la frigider. I

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 buc piept de pui taiat in 4
  • 4 buc chifle
  • 1-2 legaturi patrunjel
  • Condimente dupa gust
  • Untura sau ulei dupa preferinte
  • Pentru garnitura cartofi
  • compot (de prune sau de mere
  • racit bine)

Mod de preparare

Dezosam carnea de pui. O presaram cu sare, nucsoara si putin cimbru pe fiecare parte. O punem pe o farfurie, o infoliem si o lasam o zi la frigider. Inmuiem chiflele uscate, le presam bine, adaugam un ou, frunze de patrunjel taiate marunt, sare si piper macinat, le prajim cu putina ceapa rosie in ulei sau untura. Scoatem o oala de marime corespunzatoare o ungem si captusim partea inferioara cu jumatate din amestecul de chifle. Pozitionam pieptul de pui in forma de petale de floare deasupra umpluturii si acoperim cu restul amestecului de chifle. Stropim cu putina untura topita si acoperim. Prajim la cuptorul pre-incalzit. La sfarsit lasam sa se roseasca putin deasupra. Inainte de servire taiem in 4 parti. Servim cu pire de cartofi si compot.
Alte retete recomandate

Tocanita iepure

Tocanita legume

Tocanita mazare

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...