Piept de pui umplut cu rizotto

Pentru inceput, se prepara rizotto: se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Jumatate din catitatea de ulei de masline se incinge intr-o crati

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru 4 persoane:
  • 4 jumatati de piept de pui
  • fara os si piele
  • 150 de grame de orez cu bobul rotund
  • 600 de ml. de supa de pui
  • 200 de grame de ciuperci crude
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • 60 ml. de bulion de rosii consistent
  • 2-3 linguri de parmezan razuit
  • 1 lingura de patrunjel verde tocat
  • 30 de ml. ulei de masline
  • 2 linguri de faina integrala
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru inceput, se prepara rizotto: se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Jumatate din catitatea de ulei de masline se incinge intr-o craticioara.

Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc usor, amestecand continuu.

Se adauga ciupercile spalate si taiate lamele, se amesteca si se reduce focul.

Se calesc sub capac timp de 3-4 minute. Se toarna deasupra supa de pasare fierbinte si cand da in clocot se adauga orezul.

Se fierbe orezul aproximativ 10 minute, pana cand bobul este fiert si ceea ce este in vas capata un aspect cremos.

Se trage de pe foc, se adauga bulionul, patrunjelul verde tocat si parmezanul.

Se amesteca pana la omogenizare, se potriveste gustul cu sare si piper, se acopera si se lasa sa se raceasca.

Se bat jumatatile de piept de pui cu ciocanul pentru snitele, se sareaza si se pipereaza. Pe fiecare snitel astfel pregatit se aseaza cate 2-3 linguri din rizotto-ul racit.

Se acopera umplutura cu marginile snitelului, formand rulouri care se fixeaza cu scobitor.

Se tavalesc rulorile prin faina.

Se incinge uleiul de masline ramas intr-o tigaie incapatoare si se prajesc rulourile rapid, pe toate partile. Se intorc cu grija, pana ce se rumenesc frumos

Se toarna in tigaie 250 de ml. de apa fierbinte (sau supa de pui), se reduce focul si se fierb rulourile sub capac timp de 15-20 de minute:

Cand mancarea este gata, sosul trebuie sa fie scazut iar scobitorile sa iasa cu usurinta din bucatile de carne:

Se scot scobitorile si se servesc rulourile calde, alaturi de o garnitura la alegere, eu am optat pentru un sote de ciuperci cu smantana si rizotto-ul ramas presarat cu parmezan (mi-a rezultat mai mult decat a intrat in bucatile de piept de pui).
Pofta buna!

Reteta Piept de pui umplut cu rizotto a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro

Alte retete cu piept de pui gasiti aici:

Piept de curca umplut cu ciuperci si Bergkäse,

Ruladele din pulpe de pui,

Rulouri de pui pane la cuptor

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Curcan la cuptor cu busuioc si rozmarin

Alt curcan a poposit la mine in bucatarie . L-am preparat la cuptor sa omenesc musafirii cu carnita proaspata .

Curcan la cuptor cu busuioc si rozmarin
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii