Pilaf oriental cu carne de porc

Pentru pilaf oriental cu carne de porc carnea se spala si se portioneaza. Orezul se alege de impuritati si se spala. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rosii proaspete/conserva - 500 g/250 g
  • apa - 1
  • 250 l
  • carne de porc - 500 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • unt - 50 g
  • ceapa - 50 g
  • ardei gras - 100 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • orez - 300 g
  • vin alb - 50 ml
  • usturoi
  • cimbru
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru pilaf oriental cu carne de porc carnea se spala si se portioneaza. Orezul se alege de impuritati si se spala. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Usturoiul se curata si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie felii. Ceapa se inabusa impreuna cu carnea si ardeiul gras in 100 g untura sau ulei cu 100 ml apa. Se adauga pasta de tomate, usturoi, sare, piper, cimbru, apa si se fierbe cca 20 minute. La sfarsit, se adauga vin. Orezul se inabusa in unt; se adauga carnea si sosul, rosii felii si se continua fierberea in cuptor cca 20 minute.

Pilaful oriental cu carne de porc se serveste cald.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca