Placinta cu carne si rozmarin este perfecta pentru mic-dejun sau pranz. Se poate servi alaturi de un sos de smantana. Pentru a prepara placinta cu carne si rozmarin aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: carne, rozmarin, vin, oua, ceapa, smantana, ulei, cimbru, unt, faina.
Placinta cu carne are o aroma deosebita datorita rozmarinului. Pentru a o pregati trebuie sa amesteci ingredientele pentru aluatul de placinta si se framanta pana se formeaza un aluat mai tare. Se acopera cu un sevet si se tine la rece jumatate de ora. Carnea si ceapa se calesc in ulei, se sting cu vin si se lasa sa scada. Se adauga cimbrul, rozmarinul, sarea si piperul, dupa gust. Dup ace umplutura se raceste se adauga 2 oua.
Aluatul pentru placinta se scoate de la rece si se imparte in 2. Se intind 2 foi. Se unge cu unt tava si se aseaza pe fundul ei o foaie de aluat. Peste aceasta foaie se adauga umplutura. Se acopera cu cea de-a doua foaie, se bat doua galbenusuri cu smantana care se toarna peste foaie.
Se pune la cuptorul incins pentru 30-40 de minute, pana se rumeneste.
Se serveste atat calda, cat si rece.
Alte retete recomandate:
Placinta cu carne de miel
Placinta cu carne
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii