Placinta cu carne si rozmarin

Placinta cu carne si rozmarin este perfecta pentru mic-dejun sau pranz. Se poate servi alaturi de un sos de smantana. Pentru a prepara placinta cu carne si rozmarin aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: carne, rozmarin, vin, oua, ceapa, smantana, ulei, cimbru, unt, faina.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • 1 kg carne tocata de porc
  • 150 ml vin alb
  • 4 oua
  • 3 cepe
  • 2-3 linguri smantana
  • 100 ml ulei
  • cimbru
  • rozmarin
  • sare
  • piper
  • unt
  • Pentru aluat:
  • 700 g faina
  • 1 praf de copt
  • 250 ml vin alb
  • 200 ml ulei
  • 2 oua
  • cimbru
  • sare

Mod de preparare

Placinta cu carne are o aroma deosebita datorita rozmarinului. Pentru a o pregati trebuie sa amesteci ingredientele pentru aluatul de placinta si se framanta pana se formeaza un aluat mai tare. Se acopera cu un sevet si se tine la rece jumatate de ora. Carnea si ceapa se calesc in ulei, se sting cu vin si se lasa sa scada. Se adauga cimbrul, rozmarinul, sarea si piperul, dupa gust. Dup ace umplutura se raceste se adauga 2 oua.

Aluatul pentru placinta se scoate de la rece si se imparte in 2. Se intind 2 foi. Se unge cu unt tava si se aseaza pe fundul ei o foaie de aluat. Peste aceasta foaie se adauga umplutura. Se acopera cu cea de-a doua foaie, se bat doua galbenusuri cu smantana care se toarna peste foaie.

Se pune la cuptorul incins pentru 30-40 de minute, pana se rumeneste.


Se serveste atat calda, cat si rece.

Alte retete recomandate:

Placinta cu carne de miel

Placinta cu carne

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii