Placinta cu pui si smantana

Placinta cu pui si smantana este o reteta de placinta la oala absolut delicioasa. Este o placinta consistenta, potrivita pentru masa principala.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat: 100 g unt moale
  • 1/2 linguriță bicarbonat
  • 1 gălbenuș
  • 150 g iaurt gras
  • sare
  • piper
  • 500 g piept de pui dezosat
  • 250 g smântână
  • 1 legătură de mărar
  • 50 ml ulei
  • 1 cutie ciuperci feliate
  • faina

Mod de preparare

Untul se amesteca cu sarea, gălbenușul, iaurtul, bicarbonatul,faina cat cuprinde si un praf de piper. Se frământă rapid un aluat care se da la rece 30 minute.
Pieptul de pui se taie cubulețe mici care se pun la călit în tigaie preț de câteva minute( pana se albește carnea și scade lichidul). Se adaugă ciupercile scurse, mărarul și smântâna.
Din aluat cca.2/3 se întinde într-o foaie cu care se îmbracă o tava rotunda. Se toarnă compoziția si se acoperă cu o foaie modelata din restul de aluat. Se da la cuptor la foc mic pana ce se rumenește deasupra.

La aparatul Philips Multicooker îmi place funcția de menținere la cald a mâncării dar si cea care permite prepararea ușoară a iaurtului


Placinta de pui se serveste calda sau rece, taiata felii

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de miel

"retete pascale" Pentru Paște am pregătit o ciorbă de miel care a fost delicioasă și a fost apreciată și de...

Ciorba de miel
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii