Placinta cu pui si smantana este o reteta de placinta la oala absolut delicioasa. Este o placinta consistenta, potrivita pentru masa principala.
Untul se amesteca cu sarea, gălbenușul, iaurtul, bicarbonatul,faina cat cuprinde si un praf de piper. Se frământă rapid un aluat care se da la rece 30 minute.
Pieptul de pui se taie cubulețe mici care se pun la călit în tigaie preț de câteva minute( pana se albește carnea și scade lichidul). Se adaugă ciupercile scurse, mărarul și smântâna.
Din aluat cca.2/3 se întinde într-o foaie cu care se îmbracă o tava rotunda. Se toarnă compoziția si se acoperă cu o foaie modelata din restul de aluat. Se da la cuptor la foc mic pana ce se rumenește deasupra.
La aparatul Philips Multicooker îmi place funcția de menținere la cald a mâncării dar si cea care permite prepararea ușoară a iaurtului
Placinta de pui se serveste calda sau rece, taiata felii
Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti