Placintele delicioase cu carne

Pentru placintelele delicioase cu carne se face un aluat dintr-un pahar de caimac gros (smantana de pe lapte fiert), unul de faina si putina sare. Se intinde in lung.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pahar caimac
  • 1 pahar faina
  • sare
  • 1 lingurita unt
  • Pentru umplutura:
  • 250 g carne
  • 1 lingura untura
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Pentru placintelele delicioase cu carne se face un aluat dintr-un pahar de caimac gros (smantana de pe lapte fiert), unul de faina si putina sare. Se intinde in lung, se unge cu o pana cu unt topit si, se impatureste in trei. Se acopera cu un servet si se lasa 10 minute sa se odihneasca la rece. Se intinde foaia ceva mai groasa ca pentru taitei si se taie in dreptunghiuri de 6 pe 12 cm. Se prepara carnea ca pentru coltunasi, se pune cate o movilita pe jumatatea fiecarei bucati de aluat, se indoaie cealalta jumatate deasupra, astfel incat sa formeze patrate. Se strang marginile intre degete ca sa se lipeasca. Se ung cu ou batut si se asaza pe o tava. Se coc in cuptor, la foc iute.


Placintelele cu carne se servesc calde.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii