Portofele din piept de pui

Se portioneaza pieptul de pui (parte mai groasa, cam 6 buc, la 3 piepti de pui mari), apoi se intind usor cu ciocanul de snitele, acoperite cu un celo

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 bucati de piept de pui dezosat(numai partea mai groasa
  • dinspre cap
  • se foloseste
  • cam doua portofele la un piept)
  • doua linguri de mustar usor picant
  • sare
  • 3 ardei kapia rosu
  • 10 ciuperci
  • 1-2 cepe potrivite
  • 4-5 catei de usturoi
  • un morcov potrivit
  • o legatura de patrunjel verde
  • 50 g masline feliate
  • amestec de condimente uscate(cimbrisor
  • busuioc
  • maghiran
  • oregano
  • coriandru)piper cu aroma de lamaie
  • cca 200g pesmet auriu granulat
  • ulei pentru prajit
  • 12 scobitori de bambus

Mod de preparare

Se portioneaza pieptul de pui (parte mai groasa, cam 6 buc, la 3 piepti de pui mari), apoi se intind usor cu ciocanul de snitele, acoperite cu un celofan, pentru a nu rupe carnea.

Bucatile obtinute se sectioneaza pe lung, fara a ajunge in margine,cu varful unui cutit ascutit, formand niste portofele in bucatile de piept.

Ardeiul kapie se prajeste intreg in ulei, apoi se curata de pielita, fiecare ardei curatat se taie pe lung in doua bucati, indepartandu-se cotoarele si semintele.

In putin ulei de masline se caleste foarte putin ceapa taiata marunt cu morcovul dat prin razatoarea mica si usturoiul felit subtire, apoi se adauga si ciupercile curatate si feliate.

Se amesteca usor pana se inmoaie bine apoi se adauga si maslinele feliate, se potriveste de sare si piper, se opreste focul si se amesteca cu patrunjelul tocat marunt.

In fiecare portofel se introduce cate o jumatate de ardei prajit apoi se indeasa umplutura de ciuperci si se prinde cu grija cu cate doua scobitori fiecare gura de portofel, astfel incat sa nu curga.

Portofelele incarcate si sigilate se condimenteaza pe ambele parti cu amestec de condimente uscate, se sareaza si se pipereaza cu un praf de piper cu gust de lamaie, apoi se ung pe fiecare parte cu mustar usor picant si se lasa cateva minute sa se condimenteze (cca 30 min).

Fiecare portofel astfel condimentat se tavaleste bune prin pesmet auriu granulat si apoi se prajeste in ulei incins, la foc potrivit.

Se scot pe servetele absorbante pentru a scapa de surplusul de ulei, apoi se servesc cu salata de sezon.

-Bucatile de carne mai subtiri care ne-au ramas de la piepturi, se intind bine cu ciocanul de snitele si cu ele, carpim "gaurelele facute din greseala la portofele.

-Dupa ce s-au tavalit portofelele prin pesmet,eu le mai las cca 5 -10 minute, pentru a se inmuia putin pesmetul granulat si apoi le prajesc, astfel pesmetul nu pocneste si nu se arde.


Pofta buna!

Reteta Portofele din piept de pui a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro

Alte retete cu piept de pui gasiti aici:

Piept de curca umplut cu ciuperci si Bergkäse,

Ruladele din pulpe de pui,

Rulouri de pui pane la cuptor

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Fasole batuta, fiarta la slow cooker Crock-Pot

Fasole batuta, fiarta la slow cooker Crock-Pot
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii