Prepelite cu bacon la cuptor

Prepelite cu bacon la cuptor este o mancare deosebita pe care merita sa o incercati pentru meniul de Craciun.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -prepelite
  • bacon
  • piper
  • sare/delikat
  • foi de dafin
  • verdeturi (oregano
  • busuioc
  • marar)sau ce va place
  • ulei
  • vin alb 1 pahar

Mod de preparare

Prepelite cu bacon la cuptor este o mancare deosebita pe care merita sa o incercati pentru meniul de Craciun. Se condimenteaza prepelitele dupa gust cu sare/delikat, piper, oregano, busuioc, marar (asta am folosit eu dumneavoastra puteti pune ce verdeturi va plac), se stropesc cu putin ulei si se lasa la frigider cateva ore, de preferat peste noapte.
Nu este obligatoriu sa le lasam cateva ore cu condimente daca sunt tinere, dar asa ele au timp sa-si ia gust de la mirodenii carnea sa se mai fragezeasca (daca sunt mai batrane) si sunt mult mai gustoase.
Se infasoara fiecare prepelita in cate o felie de bacon si se fixeaza cu o scobitoare.
Se pun in tava, se mai adaugam putin ulei peste ele, vin, foi de dafin si se acopera cu folie, dupa care se baga in cuptorul incalzit pentru aproximativ 1 ora.
Din cand in cand se mai stropesc cu putin sos din tava pentru a nu se usca baconul.


Se pot servi cu orice fel de garniture sau chiar simple, sunt atat de gustoase ca nu mai au nevoie de nimic altceva langa ele.
O reteta simpla cu care nu poti da gres si cu care sigur iti vei impresiona invitatii.

Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...