Prepelite cu smantana

Prepelitele cu smantana pot fi o friptura foarte eleganta si gustoasa. Pentru a prepara prepelite cu smantana aveti devoie de prepelite, smantana, unt, faina si sare.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 prepelite
  • o lingura unt
  • o ceasca smantana
  • o lingurita faina
  • sare.

Mod de preparare

Prepelitele, spalate, se taie pe jumatate de-a lungul trupului si se pra­jesc putin intr-o cratita cu unt fierbinte. Se toarna apoi smantana bine amestecata cu faina, se adauga o lingura, doua de apa, sare, se acopera si se lasa sa fiarba foarte incet, inabusit, 15—20 min.


Se servesc cu mamaliguta calda.

Alte retete recomandate:

Iahnie de fasole

Salam de biscuiti de post

Cartofi la cuptor

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...