Pui ca la Bitina

Curata puiul de tulei, parleste-l la flacara aragazului, pe toate partile si spala-l cu apa rece. Sterge-l cu un servet de bucatarie, apoi unge-l pes

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui (circa 1
  • 5kg.)
  • 1 telina medie
  • 2 cepe potrivite
  • 4 cartofi
  • 1 conopida medie
  • 2 linguri untura
  • 1 leg. funze de menta
  • 1 leg patrunjel
  • 1 leg. tarhon
  • 1 lingurita ghimbir proaspat ras
  • 300ml ulei
  • 1 lingur` cimbru uscat si maruntit
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curata puiul de tulei, parleste-l la flacara aragazului, pe toate partile si spala-l cu apa rece.

Sterge-l cu un servet de bucatarie, apoi unge-l peste tot, pe dinafara, cu un amestec facut din untura, cimbru, ghimbir, o lingurita de sare si o lingurita de piper.

Spala verdeata si, nescursa de apa, pune-o in interiorul puiului, apoi introdu tot in interiorul puiului, presand verdeata, o sticla, de 250ml de suc, umpluta cu apa.

Pune puiul astfel pregatit intr-o oala mai mare, pentru ca de jur imprejurul lui sa ramana un spatiu de circa 6-7 cm. Curata legumele, spala-le, si taie-le cubulete de circa 2 cm, iar conopida desfa-o in buchetele.

Pune in oala in care ai pus puiul, uleiul si apoi in ulei pune legumele. Presara legumele cu sare si piper, dupa gust si pune oala la cuptor, pentru 60 de minute, la foc potrivit, prima jum`tate de ora, apoi redu focul la mic.

Cand puiul este frumos rumenit, scoate-l din oala scoate sticla si verdeata din el, apoi tran[aza-l in 4 portii.

Scoate si legumele, folosind o spumiera si scurgele bine de ulei.
Serveste bucatile de pui cu garnitura de legume.

Pofta buna!

Reteta Pui ca la Bitina a fost propusa de dansheff pe forum culinar.ro

Alte retete de pui gasiti aici:

Pui cu ananas,

Piept de pui umplut cu rizotto ,

Papricas de pui cu smantana

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi

Zilele trecute socrii mei au tăiat porcul și am primit un rasol. De obicei îl achiziționam din comerț, afumat și...

Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca