Pentru pui cu conopida carnea se trece prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa si morcovii se curata, se spala si se taie marunt.
Pentru pui cu conopida carnea se trece prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa si morcovii se curata, se spala si se taie marunt. Conopida se curata, se spala, se desface bucati, se tine in apa rece cu sare si apoi se opareste. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza in 25 ml apa. Bucatile de pui si ceapa se inabusa in 50 ml ulei si 75 ml apa. Separat, se inabusa morcovii in 50 ml ulei si 75 ml apa, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, cubul MAGGI, 500 ml apa fiarta si sare dupa gust; se continua fierberea 15 minute. Sosul se paseaza peste carnea de pui, se adauga conopida si rosii; se continua fierberea inca 10 minute.
Puiul cu conopida se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.
Am vazut-o pe un site cu reţete de vară şi am încercat-o din curiozitate! Verdict final: deosebit de bună!!!
Salata hawaianaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj