Pui cu fasole verde

Se curata fasolea si se spala in apa rece. Se pune la fiert cu o ceasca de apa care clocoteste. Se acopera oala si se lasa sa fiarba la foc mic o jum

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui
  • 1 kg fasole verde
  • sare
  • verdeata tocata
  • 1 ceapa
  • 1 ceasca de ulei
  • 2 rosii decojite

Mod de preparare

Se curata fasolea si se spala in apa rece. Se pune la fiert cu o ceasca de apa care clocoteste. Se acopera oala si se lasa sa fiarba la foc mic o jumatate de ora. In timpul fierberii fasolea lasa multa apa. Separat se pregateste puiul care se curata, se parleste pe flacara mare cateva minute, apoi se spala in apa rece. Se goleste de maruntaie si de intestine, se spala in mai multe ape reci si se taie bucati. Bucatile de carne se prajesc in ulei si se scot pe o farfurie. Maruntaiele se pot pregati separat sau impreuna cu restul puiului. Cand fasolea s-a inmuiat, se adauga bucatile de pui, se sareaza mancarea si se fierbe in continuare inca o jumatate de ora. Se adauga rosiile taiate felii subtiri si verdeata multa tocata marunt, se mai fierbe un sfert de ora la foc mic, apoi se ia oala de pe foc. Dupa gust, in mancare se poate pune la fiert si o ceapa, care se scoate cand mancarea este gata sau se pastreaza in mancare daca s-a pus la fiert tocata marunt. Carnea se pune peste fasole impreuna cu uleiul in care s-a prajit.

Pofta buna!

Alte retete culinare:

Fasole verde scazuta

Fasole cu costita afumata

Chiftelute

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca