Pui cu lapte si lamaie

Se taie puiul in bucati si se prajeste circa 3-4 minute intr-o tigaie cu ulei de masline impreuna cu cei 4 catei de usturoi( cu coaja,dar spalati), st

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pui
  • 1 lamaie
  • 500 ml lapte
  • 4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • rozmarin
  • 2 foi dafin

Mod de preparare

Se taie puiul in bucati si se prajeste circa 3-4 minute intr-o tigaie cu ulei de masline impreuna cu cei 4 catei de usturoi( cu coaja,dar spalati), striviti un pic cu lama unui cutit,apoi rozmarinul si foile de dafin. Lamaia se decojeste ca un mar si se pune peste pui. Se adauga sarea si piperul si putin suc din lamaie. Se ia o tava ´mai adanca sau o forma de cozonac ,depinde cat de mare puiul si se pune toata compozitia din tigaie dupa care se adauga laptele si se introduce la cuptor circa 30 min pana puiul devine auriu si laptele se transforma in putina branza si lasa loc sosului rezultat in combinatie cu uleiul. Combinatia de lapte si lamaie face ca puiul sa fie foarte fraged si sa se desprinda foarte usor de pe oase.
Este foarte gustos si se serveste cu garnitura de cartofi .

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...