Pui cu lapte si lamaie

Se taie puiul in bucati si se prajeste circa 3-4 minute intr-o tigaie cu ulei de masline impreuna cu cei 4 catei de usturoi( cu coaja,dar spalati), st

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pui
  • 1 lamaie
  • 500 ml lapte
  • 4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • rozmarin
  • 2 foi dafin

Mod de preparare

Se taie puiul in bucati si se prajeste circa 3-4 minute intr-o tigaie cu ulei de masline impreuna cu cei 4 catei de usturoi( cu coaja,dar spalati), striviti un pic cu lama unui cutit,apoi rozmarinul si foile de dafin. Lamaia se decojeste ca un mar si se pune peste pui. Se adauga sarea si piperul si putin suc din lamaie. Se ia o tava ´mai adanca sau o forma de cozonac ,depinde cat de mare puiul si se pune toata compozitia din tigaie dupa care se adauga laptele si se introduce la cuptor circa 30 min pana puiul devine auriu si laptele se transforma in putina branza si lasa loc sosului rezultat in combinatie cu uleiul. Combinatia de lapte si lamaie face ca puiul sa fie foarte fraged si sa se desprinda foarte usor de pe oase.
Este foarte gustos si se serveste cu garnitura de cartofi .

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi Dauphinoise

Reteta by Jamie Oliver

Cartofi Dauphinoise
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii