Pui cu mazare verde

Puiul curatat e spalat in mai multe ape si e taiat in bucati potrivite si anume, puii tineri sunt taiati in 4 bucati, iar cei mai mari in 6 sau 8 buca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pui
  • unt
  • putina faina
  • 2 linguri zeama de carne
  • mazare boabe
  • o lingurita sare
  • marar verde

Mod de preparare

Puiul curatat e spalat in mai multe ape si e taiat in bucati potrivite si anume, puii tineri sunt taiati in 4 bucati, iar cei mai mari in 6 sau 8 bucati. Se infierbanta o lingura de unt in care se pun sa traga bucatile de pui bine scurse de apa. Nu trebuie rumenite, ci frumos ingalbenite pe toate partile. Se adauga un praf de faina si cand si aceasta e putin ingalbenita, se pun 2 linguri de apa sau zeama in care s-au fiert labele si capetele de pui. Se pune apoi mazarea boabe. Se lasa sa fiarba inabusit, la foc potrivit. Cand mazarea e pe jumatate fiarta, se pune sare si putin zahar, anume o lingurita la 1/2 Kg. de mazare boabe. Daca intre timp mancarea scade prea tare, se mai adauga cate o lingura de zeama de carne. Cand e aproape gata, se pune o lingura de marar verde tocat fin.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta pufoasa cu mere de post

Retete de post economice

Desert placinta pufoasa cu mere de post
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca