Pui cu smantana si piper verde

Puiul cu smantana si piper dulce este o mancare delicioasa. Multa lume nu stie ce-i smantana dulce si la ce-i buna ea. Ei bine, smantana dulce e smantana nefermentata si, prin urmare, dulce, nu acra cum e cea cu care suntem obisnuiti.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • saramura usoara
  • piept de pui
  • o ceapa mica
  • o cana de smantana dulce
  • doua linguri de piper verde
  • o lingurita de ulei
  • o cana de apa
  • putina sare
  • patrunjel tocat

Mod de preparare

Multa lume nu stie ce-i smantana dulce si la ce-i buna ea. Ei bine, smantana dulce e smantana nefermentata si, prin urmare, dulce, nu acra cum e cea cu care suntem obisnuiti cu totii de mici. Nu-i dulce ca mierea, doar ca nu e acra. Poate fi mai grasa sau mai slaba si se gaseste de ceva vreme in magazinele de la noi, mai des in cele mari, mai rar in cele de cartier. E buna la sosuri, tocanite, mai rar in ciorbe pentru ca nu acreste, la frisca si in multe deserturi.

In reteta aceasta joaca un rol important, practic ea face sosul din jurul puiului iar transferul de arome dintre ingrediente e mijlocit tot de ea. Piperul verde e un alt ingredient important. E piper-piper, recoltat cand inca e verde. E aromat tare, dar n-are asprimea celui copt. Se pastreaza intr-o saramura usoara pentru ca nu rezista mai mult de doua-trei zile dupa recoltare. Il gasiti in sosuri pe langa muschiul de vita si, in cazul de fata, langa pieptul de pui.

Ca sa ajungeti de la poveste la mincare e destul sa aveti pe langa voi o bucata de piept de pui, o ceapa mica, o cana de smantana dulce, doua linguri de piper verde sti o lingurita de ulei. Trebuie sa taiati puiul in bucati mari si sa-l puneti la rumenit impreuna cu ceapa taiata si ea in bucati mari. Dupa un minut-doua, cand ceapa si carnea isi vor fi schimbat deja culoarea, turnati o cana de apa peste ele si dati focul in jos. Lasati sa fiarba asa zece minute apoi turnati smantana dulce si adaugati repede boabele de piper. Nu-i rau sa puneti si putina sare. Pe foc si mai mic, lasati sa scada usor inca zece minute. Presarati patrunjel tocat ori rupt abia la urma, cand mancarea e deja in farfurie. Luati o felie de paine HapiHap si ungeti-o in sosul format.


Puiul cu smantana si piper verde se serveste ca atare, cald.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata orientala cu penne

Nu m-am gandit niciodata ca pastele pot fi atat de bune chiar si in salate. Merita sa faceti o incercare! Pentru aceasta...

Salata orientala cu penne
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca