Pui cu sparanghel si cartofi

In gradina a iesit sparanghelul si l-am cules in timp util de aceasta data . M-am tot uitat la retete mai deosebite cu sparanghel si am vazut cateva cu carnita . Asa ca am scos o punga cu carne de pui de tara si m-am pus pe treaba . Anul trecut in luna mai am incercat sparanghel invelit in bacon si mie nu mi-a placut , asa ca am incercat altceva . De data asta a fost foarte bun asa ca am adus reteta sa incercati daca doriti . Zilele astea am vazut in magazine sparanghel care arata tare bine , era proaspat si verde frumos la un pret acceptabil , undeva la 9 lei gramajoara.

Portii
5
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -carne de pui (eu am avut pulpe si aripioare )
  • -1 legatura Sparanghel
  • -9 cartofi (calculate cam 3 cartofi potriviti pe persoana)
  • -1 cana suc de rosii
  • -cateva rosii chery
  • -1 ceapa
  • -1 lingura ulei
  • -1 pahar vin alb
  • -sare
  • -piper
  • -pudra de Ghimbir
  • Extra : apa

Mod de preparare

Eu am avut carne de pui de la tara deci a trebuit sa o gatesc mai mult . Daca cumparati carne de pui din magazine procesul de gatire va fi mult mai scurt . Am spalat carnea si am lasat-o sa se usuce putin . Intr-o oala am pus uleiul la incins si am calit ceapa usor . Am asezat bucatile de carne si am lasat-o sa prinda putina culoare . Am adaugat apa fierbinte (cam 500 ml) si am lasat carnea sa se fiarba bine sis a scada apa. Pana cand a fiert carnea am curatat sparanghelul si l-am taiat mai scurt , si am curatat cartofii . Cand carnea mai avea putin pana sa fie bine am adaugat cartofii intregi (cartofi mai mici) , vinul alb si rosiile chery taiate in jumate . Am pus capacul si am lasat la fiert pana cand cartofii s-au inmuiat putin , dar nu au fost gatiti de tot . Timpul de gatire al cartofilor depinde de soiul lor si de marime , asa trebuie incercati . Adaugam sucul de rosii , condiment si sparanghelul curatat de partea lemnoasa de jos si spalat in apa rece . Punem capacul din nou si lasam inca 10 minute . Oprim focul , presaram deasupra frunze de patrunjel si busuioc si acoperim din nou cu capacul. Lasam mancarica sa se odihneasca sis a se intrepatrunda aromele . Servim cald .

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa