Pui cu vinete si lamaie

Pentru pui cu vinete si lamaie taiati puiul in bucati, spalati-le, zvintati-le foarte bine si frigeti-le in tigaie in amestecul de unt si ulei.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui de 1 kg
  • 50 g de unt
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1 ceapa
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper
  • 350-400 g de vinete
  • conservate in congelator

Mod de preparare

Pentru pui cu vinete si lamaie taiati puiul in bucati, spalati-le, zvintati-le foarte bine si frigeti-le in tigaie in amestecul de unt si ulei. Adaugati ceapa tocata si 2 catei de usturoi. Cand carnea s-a aurit, puneti sare, piper si adaugati 200 ml de apa. Lasati sa fiarba acoperit, pe foc mic, adaugind din timp in timp cita putina apa calda, pe masura ce aceasta se evapora. Cand carnea este gata, scoateti-o din sos, adaugati piureul de vinete, decongelat, puneti sare, piper si zeama de lamaie dupa gust.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii